Iliescu: Dinică a fost unul dintre marii noştri actori de teatru şi film, foarte iubit de public

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că a primit cu multă tristeţe vestea morţii lui Gheorghe Dinică, el apreciind că acesta a fost unul dintre marii actori români de teatru şi film, fiind foarte iubit de marele public şi care s-a remarcat prin maturitatea interpretării.

68 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Dinică a fost unul dintre marii noştri actori de teatru şi film, foarte iubit de public

Iliescu: Dinică a fost unul dintre marii noştri actori de teatru şi film, foarte iubit de public (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Am primit vestea cu multă tristeţe, aşa, cum, probabil, toţi cei care l-au iubit... A fost unul dintre marii noştri actori, şi foarte iubit de marele public - actor de teatru, dar mai ales actor de film. Filmografia sa era foarte bogată şi a fost un actor îndrăgit", a spus Iliescu.

El a arătat că l-a cunoscut pe Dinică în perioada tinereţii, când actorul absolvise Institutul de Teatru, fiind prezent chiar la spectacolul său de absolvire.

"Personal, am avut plăcerea să îl cunosc în tinereţea lui şi a mea, în spectacolul de absolvire a Institutului de Teatru, la sala Casandra. Era un obicei ca spectacolele de absolvire să se joace la Casandra. Era o piesă banală, el avea un rol de om matur. A impresionat prin forţa cu care reuşise să redea pedesonajul", a rememorat Iliescu despre spectacolul de absolvire a marelui actor.

"Se detaşa printr-un talent deosebit, prin ţinută, încă de la începuturi, când era încă student. Avea maturitate în interpretare şi s-a impus de altfel prin această forţă deosebită de interpretare, cucerind publicul", a adăugat Iliescu.

Actorul Gheorghe Dinică - internat din data de 22 octombrie, în Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti - a încetat din viaţă, marţi, la vârsta de 75 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici