“În culisele energiei” prezintă casa pasivă. Ce este şi cum funcţionează o casă care consumă foarte puţină energie?

Directivele UE prevăd ca din anul 2020 toate clădirile construite să fie clădiri “zero energie”. Emisiunea “În culisele energiei” din această săptămână prezintă una din construcţiile care se aliniază acestor directive – casa pasivă realizată de cercetătorii Universităţii Politehnice din Bucureşti. Emisiunea poate fi urmărită vineri, de la ora 18.00, pe TVR1.

535 afișări
Imaginea articolului “În culisele energiei” prezintă casa pasivă. Ce este şi cum funcţionează o casă care consumă foarte puţină energie?

“În culisele energiei” prezintă casa pasivă. Ce este şi cum funcţionează o casă care consumă foarte puţină energie?

Casa pasivă asigură un grad  de confort termic atât pe perioada verii cât şi pe perioada iernii utilizând alte surse de energie faţă de cele convenţionale. În ţările vestice, sunt construite mii de astfel de clădiri în fiecare an. România este în urmă la acest capitol.

Casa pasivă din parcul Universităţii Politehnice din Bucureşti este un proiect românesc reuşit şi poate fi o variantă  pentru viitor.

În emisiunea de vineri mai puteţi urmări un ultim interviu acordat de inginerul Cornel Mihulecea, primul conducător al programului nuclear din România, sub conducerea căruia a fost construită centrala nucleară de la Cernavodă. Dl. Cornel Mihulecea ne-a părăsit cu puţin timp în urmă...

"În culisele energiei" este o o coproducţie TVR şi EVA Energy, durează 26 de minute, este realizată în cheie de reportaj şi este prezentată de Christian Hagmann – expert în domeniul energiei.

EVA Energy este furnizor autorizat de energie electrică. Este prima companie din România care oferă abonamente la energia electrică şi este o companie cu capital 100% românesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici