În Grecia Antică, căsătoria cu verii primari era încurajată, arată studiile genetice

Dacă ai fi vrut să-ţi păstrezi pământul în Grecia epocii bronzului, trebuia să te căsătoreşti cu vărul tău/verişoara ta.

3792 afișări
Imaginea articolului În Grecia Antică, căsătoria cu verii primari era încurajată, arată studiile genetice

Sursa Foto - Wikipedia Commons

O echipă de cercetători internaţionali care analizează genomurile rămăşiţelor umane antice a descoperit că, spre deosebire de alte societăţi ale istoriei europene, verii primari din Creta minoică şi Grecia micenică s-au căsătorit frecvent între ei.

Experţii de la Institutul Max Planck pentru Antropologie Evoluţionistă din Leipzig, Germania, împreună cu o echipă internaţională de parteneri, au analizat peste 100 de genomi a unor oameni care au trăit din epoca bronzului, pe insulele din Marea Egee.

Analizând ADN-ul unor oameni îngropaţi într-un mormânt sub curtea unei case dintr-un cătun micenian, pe continentul grecesc, cercetătorii au reuşit să reconstruiască arborele genealogic al locuitorilor săi din secolul al XVI-lea î.Hr.

Şi mai surprinzătoare a fost descoperirea că aproximativ jumătate dintre cei care trăiau pe aceste insule s-au căsătorit cu verii lor, în timp ce proporţia de pe continent era de aproximativ o treime.

Stockhammer şi colegii săi cred că astfel de uniuni s-au datorat economiei, logisticii şi agriculturii, pentru a preveni împărţirea terenurilor familiei. În Grecia epocii bronzului, oamenii antici considerau că nu exista prea mult teren fertil pentru a cultiva cereale, legume şi pomi fructiferi şi dura decenii pentru a le creşte. 

În contrast, în alte părţi ale Europei din epoca bronzului, femeile parcurgeau adesea sute de mile pentru a se căsători, transmite CNN

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici