Înscrieri pentru Concursul Naţional de Dramaturgie Yorick - "Valentin Nicolau", până pe 31 august

Cea de-a treia ediţie a Concursului Naţional de Dramaturgie Yorick - "Valentin Nicolau" s-a lansat, iar candidaţii pot trimite piesele pentru a se înscrie în competiţie până pe 31 august.

234 afișări
Imaginea articolului Înscrieri pentru Concursul Naţional de Dramaturgie Yorick - "Valentin Nicolau", până pe 31 august

Înscrieri pentru Concursul Naţional de Dramaturgie Yorick - "Valentin Nicolau", până pe 31 august (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Cea de-a treia ediţie a Concursului Naţional de Dramaturgie este organizată în memoria lui Valentin Nicolau, care anul trecut a făcut parte din juriul concursului, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Juriul ediţiei din acest an este format din regizorul Victor Ioan Frunză, actorul George Ivaşcu, actorul George Costin, criticul de teatru Monica Andronescu şi redactorul-şef al editurii Nemira, Dana Ionescu.

Tema şi dimensiunile sunt la alegere. Concursul se va finaliza cu o Gală a Dramaturgiei Româneşti, care se va desfăşura în luna septembrie. Vor fi oferite trei premii în bani. De asemenea, premiul Yorick pentru cea mai bună piesă a anului va consta într-un spectacol-lectură şi în publicarea textului în volum.

Autorii sunt aşteptaţi să trimită piesele de pe o adresă de e-mail fictivă, până la data de 31 august, la adresa monica.andronescu@nemira.ro, într-un exemplar nesemnat, cu un motto scurt pe pagina de titlu, care va servi apoi drept element de identificare a autorului.

Nu se pot înscrie la concurs dramatizări, piese publicate sau reprezentate.

Juriul va anunţa piesa câştigătoare pe 15 septembrie.

Anul trecut, la concurs s-au înscris peste 70 de manuscrise, iar piesa câştigătoare a fost cea cu titlul "Morcovii sunt întotdeauna opţionali".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici