IReadfaces, o expoziţie de fotografie, inaugurată în Capitală

iReadfaces, o expoziţie de fotografie ce cuprinde peste 250 de potrete semnate de Cristian Radu, va fi vernisată miercuri, la ora 20.00, la The Ark, în Bucureşti, au declarat pentru MEDIAFAX organizatorii acesteia.

35 afișări
Imaginea articolului IReadfaces, o expoziţie de fotografie, inaugurată în Capitală

IReadfaces, o expoziţie de fotografie, inaugurată în Capitală

iReadfaces este un proiect fotografic care a început în vara acestui an, cu un autoportret al autorului, continuând apoi cu alte câteva zeci de portrete. Sute de oameni, printre care şi Cristi Puiu, Cristian Crisbăşan, Jean-Lorin Sterian, Dan Pierşinaru, Vali Bărbulescu, Carla Szabo, Cornel Lazia, Alexandru Bălăşescu şi Cristi Balint, s-au lăsat fotografiaţi "fără masca pe care o poartă zilnic în societate".

Conceptul expoziţiei, explică Cristian Radu, autorul proiectului, este de "a-i arăta pe oameni aşa cum sunt". "Provocarea mea constă în încercarea de a-i face pe oameni să renunţe la măşti, în timp ce pentru ei este o provocare să se vadă aşa cum îi arăt eu", a declarat fotograful.

Cristian Radu a studiat fotografia la Ecole Nationale Supérieure Louis-Lumière din Paris. A colaborat cu diverse reviste româneşti, iar momentan are lucrări expuse la Karousel, singura galerie dedicată exclusiv artei fotografice din România (www.karousel.ro).

După închiderea expoziţiei, fotografiile pot fi achiziţionate, iar banii astfel strânşi vor merge către proiectul caritabil "Paşi către viaţă" (www.pasicatreviata.ro).

Expoziţia va fi deschisă până pe 3 decembrie, între orele 10.00 şi 19.00. Intrarea este liberă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici