Les Films de Cannes à Bucarest: Biletele au fost puse în vânzare

Primele bilete pentru evenimentul Les Films de Cannes à Bucarest, care va avea loc între 25 şi 31 octombrie, au fost puse în vânzare luni, anunţă organizatorii într-un comunicat remis MEDIAFAX.

129 afișări
Imaginea articolului Les Films de Cannes à Bucarest: Biletele au fost puse în vânzare

Les Films de Cannes à Bucarest: Biletele au fost puse în vânzare (Imagine: filmedefestival.ro)

Graţie cererii de bilete din anii trecuţi şi interesului stârnit deja de ediţia de anul acesta, care adună cele mai provocatoare titluri din selecţia Festivalului de la Cannes, o a treia sală de proiecţii a fost inclusă în programul Les Films de Cannes à Bucarest. Astfel, pe lângă cinematografele Studio şi Elvira Popescu, vor avea loc proiecţii la CinemaPRO.

De luni, cinefilii îşi pot deja cumpăra bilete la unele dintre cele mai aşteptate filme din program, printre care şi două laureate cu Palme d'Or - "Adèle: Capitolele 1 & 2/ La Vie d'Adèle: Chapitres 1 & 2" (2013), de Abdellatif Kechiche, şi "Sous le Soleil de Satan" (1987), cu Gerard Depardieu şi Sandrine Bonnaire.

La cea de-a patra ediţie a Les Films de Cannes à Bucarest va fi proiectat în premieră în România lungmetrajul "Jimmy P./ Psychotherapy of a Plains Indian", cu Benicio del Toro şi Mathieu Amalric, al cincilea film regizat de Arnaud Desplechin, selectat în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes. Arnaud Desplechin, renumit pentru filme ca "La vie des morts", "La sentinelle", "Esther Kahn", "Comment je me suis disputé (ma vie sexuelle)", "Rois et Reine" şi "Conte de Noel", este unul dintre cei mai importanţi cineaşti francezi contemporani, câştigător a numeroase premii.

Biletele pentru acest film sunt disponibile tot de luni, de când se pot cumpăra şi tichete pentru "Los Bastardos" şi "Heli", de Amat Escalante, recompensat cu premiul pentru regie la Cannes, anul acesta.

Escalante, ca şi Abdellatif Kechiche vor fi prezenţi la prezentarea filmelor lor la Bucureşti şi vor rămâne să discute cu spectatorii după încheierea proiecţiilor.

Lista filmelor pentru care sunt puse în vânzare bilete în avans va fi actualizată în permanenţă pe site-ul oficial www.filmedefestival.ro. Detalii despre programul evenimentului şi bilete pot fi găsite şi pe pagina de Facebook: Les Films de Cannes a Bucarest.

Biletele pot fi achiziţionate separat pentru fiecare dintre cele trei cinematografe: pentru CinemaPRO, de pe www.eventim.ro, pentru Cinema Elvira Popescu, de pe www.eventbook.ro, iar pentru Cinema Studio, de la casieria cinematografului.

Evenimentul Les Films de Cannes à Bucarest a fost iniţiat în 2010, de regizorul Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux. Ediţia a patra va fi organizată de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films, în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ministerului Culturii. Festivalul beneficiază de sprijinul distribuitorilor Independenţa Film şi Asociaţia Macondo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici