Lucian Boia este invitat, joi, la "Înapoi la argument", cu Horia-Roman Patapievici

Lucian Boia este invitatul celei de-a 27-a întâlniri "Înapoi la argument", cu Horia-Roman Patapievici, joi, de la ora 19.00, la Institutul Cervantes, când va avea loc dialogul cu tema "mitul Eminescu", care porneşte de la cel mai recent volum publicat de editura Humanitas în seria "Lucian Boia".

188 afișări
Imaginea articolului Lucian Boia este invitat, joi, la "Înapoi la argument", cu Horia-Roman Patapievici

Lucian Boia este invitat, joi, la "Înapoi la argument", cu Horia-Roman Patapievici (Imagine: Bogdan Stamatin/ Arhiva Mediafax Foto)

"Mihai Eminescu, românul absolut. Facerea şi desfacerea unui mit", de Lucian Boia, a fost una dintre cele mai căutate cărţi de la Târgul Internaţional Gaudeamus (18 - 22 noiembrie), la standul editurii Humanitas.

"Şi mitologia eminesciană şi antimitologia (care nu e de fapt decât o mitologie răsturnată) par a uita că, mai înainte de a fi un mit (construit de alţii), Eminescu a fost, a fost cu adevărat, un remarcabil poet. Eminescu poetul e singurul nucleu cu adevăral autentic, în jurul căruia s-a adunat treptat, justificat sau nu, întreaga mitologie", spune Lucian Boia.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita celor 108 locuri disponibile la Institutul Cervantes din Bucureşti. Rezervările se pot face la numărul de telefon 0721.973.948 şi pe adresa de e-mail anda.visan@humanitas.ro, până joi, ora 16.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici