Maia Morgenstern, propusă de Oprescu pentru funcţia de director al Teatrului Evreiesc

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că i-a propus actriţei Maia Morgenstern funcţia de director interimar al Teatrului Evreiesc de Stat, după ce fostul ocupant al postului, regizorul Harry Eliad, a încetat din viaţă.

617 afișări
Imaginea articolului Maia Morgenstern, propusă de Oprescu pentru funcţia de director al Teatrului Evreiesc

Maia Morgenstern (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Maia Morgenstern este una dintre marile noastre artiste. A cucerit milioane de inimi cu harul ei şi a promovat România în lume. Considerăm că avem datoria să ne preţuim valorile şi să le punem acolo unde le este locul", a spus Oprescu.

Potrivit primarului general, numirea Maiei Morgenstern la şefia Teatrului Evreiesc de Stat îi oferă actriţei posibilitatea de a-şi lăsa astfel "amprenta asupra teatrului românesc, inspirându-i şi îndrumându-i pe cei tineri".

Fostul director al Teatrului Evreiesc de Stat (TES), regizorul Harry Eliad, a murit în 6 august, la vârsta de 84 de ani. Eliad a condus TES din decembrie 1989. Ca director al Teatrului Evreiesc de Stat a realizat aici proiectul "Integrala Şalom Alehem" - cele mai multe din aceste spectacole după operele marelui clasic al literaturii idiş fiind regizate chiar de el şi transformate în musicaluri pe melodii folclorice evreieşti.

Maia Morgenstern, născută la 1 mai 1962 în Bucureşti, este actriţă de teatru şi film. A debutat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, unde a jucat între 1985 - 1988. A fost actriţă a Teatrului Evreiesc de Stat între 1988 şi 1990, jucând apoi pe scenele altor teatre din Capitală, ca Odeon şi Bulandra, în producţii independente la Teatrul Luni şi Compania D'Aya, la fiind însă, din 1990, actriţă a Teatrului Naţional Bucureşti. La Olimpiadele Culturale de la Atena din 2002, a interpretat rolul titular în "Electra" de Sofocle, în regia lui Yiannis Margaritis, iar în 2005 a revenit la Atena, în toate rolurile feminine din "Lysistrata" de Aristofan, în regia lui Michael Cacoyannis.

Morgenstern are aproape 50 de roluri în cinema şi televiziune, în prezent jucând alături de Sharon Stone şi Andy Garcia în pelicula "What About Love", care se filmează la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici