Manuscrise de Cioran şi Eliade, cumpărate de Ministerul Culturii, în administrarea Bibliotecii Naţionale

Manuscrisele lui Cioran şi Eliade pentru care Ministerul Culturii şi-a exercitat în acest an dreptul de preemţiune au intrat în administrarea Bibliotecii Naţionale a României, potrivit unei hotărâri de Guvern adoptate miercuri.

189 afișări
Imaginea articolului Manuscrise de Cioran şi Eliade, cumpărate de Ministerul Culturii, în administrarea Bibliotecii Naţionale

Sursa foto: Facebook/Ministerul Culturii

Ministerul Culturii şi-a exercitat în acest an dreptul de preemţiune şi negociere pentru cinci bunuri culturale mobile, mai precis, manuscrise ce aparţin marilor autori români, Emil Cioran şi Mircea Eliade, clasate în patrimoniul cultural naţional, categoria juridică „Tezaur”.

Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu a semnat în 25 martie contractul de achiziţie a acestora, iar în luna aprilie manuscrisele au fost expuse publicului la sediul Bibliotecii Naţionale a României.

„Astăzi, în şedinţa de Guvern, a fost adoptat proiectul de Hotărâre privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor bunuri culturale mobile şi darea acestora în administrarea Bibliotecii Naţionale a României”, a transmis Ministerul Culturii.

Astfel, cele cinci bunuri culturale mobile, reprezentând prima achiziţie realizată după anul 2008, intră în administrarea Bibliotecii Naţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici