Maratonul Teatrului Independent inaugurează Teatrul Apropo

Maratonul Teatrului Independent, care se desfăşoară de vineri până duminică la Sala Dalles, inaugurează în acest spaţiu o nouă scenă bucureşteană - Teatrul Apropo -, o platformă pentru producţiile independente care nu au un spaţiu de prezentare, au anunţat iniţiatorii proiectului într-o conferinţă.

277 afișări
Imaginea articolului Maratonul Teatrului Independent inaugurează Teatrul Apropo

Maratonul Teatrului Independent inaugurează o nouă scenă bucureşteană - Teatrul Apropo

Maratonul Teatrului Independent şi Teatrul Apropo sunt proiecte ale Asociaţiei Teatrul.ro, ai cărei reprezentanţi - dramaturgul şi regizorul Radu Popescu, actorul Alexandru Secăreanu şi actriţa Cristina Găvruş - au participat vineri, la Sala Dalles din Capitală, la o conferinţă de presă.

După cum a explicat Radu Popescu, ideea organizării Maratonului Teatrului Independent a venit din lipsa spaţiilor pentru reprezentaţii. Participarea trupelor care, pe parcursul celor trei zile, vor prezenta 16 spectacole, cu peste 80 de tineri artişti implicaţi, este benevolă. Spectacolele sunt toate producţii "independente", "făcute cu bani de acasă" şi majoritatea nu au unde să fie prezentate publicului, a mai spus Popescu.

Maratonul Teatrului Independent este organizat fără sponsori şi se va desfăşura la Sala Dalles, cu intrare liberă. În schimb, publicul poate face donaţii pentru recompensarea artiştilor. Organizatorii evenimentului doresc, la rândul lor, să îi recompenseze pe cei care vin la cele mai multe spectacole cu invitaţii la premierele viitoarei stagiuni a Teatrului Apropo.

La Sala Dalles, pusă la dispoziţia echipei Teatrului Apropo de Muzeul Naţional de Artă Contemporană, cel dintâi ar urma să desfăşoare o stagiune permanentă, cu producţii proprii şi producţii independente invitate.

Reprezentaţia care a deschis Maratonul Teatrului Independent este un spectacol-lectură după un text de Radu Popescu, "Testament", în regia autorului, a cărui punere în scenă a fost anunţată pentru viitoarea stagiune, la data probabilă de 24 septembrie. Din distribuţie fac parte Andreea Dragnea şi Cristina Găvruş.

Publicul de la Maratonul Teatrului Independent va mai putea urmări vineri seară:

  • "Comedia Dell'Amore", în regia Andreei Mateiu şi a lui Ştefan Lupu, care şi joacă în acest spectacol, premiat la Gala Absolvenţilor UNATC 2010,

  • "Improvizaţii şi din alea", al trupei ObligO, şi

  • "Flori, fete, filme sau băieţi", după un text de Mimi Brănescu, în regia lui Radu Popescu, producţie a Teatrului Apropo.

Sâmbătă vor fi prezentate spectacolele:

  • "Efectul razelor Gamma asupra anemonelor", după Paul Zindel şi Alfons Anania, în regia lui Gavril Borodan, producţie a Teatrului Agon din Constanţa în colaborare cu Universitatea "Ovidius",

  • "C.E.O.", după Stieg Larsson, în regia Andreei Vulpe şi Adelaidei Zamfira, producţie UNATC Bucureşti,

  • "Farse Medievale", în regia lui Gavril Borodan, producţie a Teatrului Strada al Asociaţiei Culturale "Museion" din Braşov,

  • "W + J = LOVE", după Kenneth Lonergan, adaptat şi regizat de Margit Olteanu, producţie UNATC,

  • "Would You Like To Be my Homepage?", scris, regizat şi interpretat de Delia Oniga,

  • "Girl Power", de Sabina Grădinaru, în regia Danei Voicu, produs de Teatrul Arca din clubul La Scena.

În ultima zi, spectatorii vor putea vedea:

  • "Nişte fete", după Neil LaBute, în regia lui Mircea Gheorghiu, producţie a Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi,

  • "Buzunarul cu pâine", după Matei Vişniec, în regia lui Vitalie Bichir, care joacă alături de Rodica Ionescu, spectacol produs de GreenArt,

  • "Cinci Rendez-Vous-uri mortale", după Liviu Lucaci şi în regia acestuia, produs de Asociaţia T.E.T.A.,

  • un spectacol al trupei Improvisneyland din Bucureşti şi

  • "TV Show" de Mihai Răzuş.

Pe lângă "Testament", Teatrul Apropo doreşte să prezinte în viitoarea sa primă stagiune alte trei producţii proprii: "Cum ajunge Scooter Thomas în vârful lumii", de Peter Parnell, cu Paul Ipate şi Alexandru Secăreanu, "Pillowman", de Martin McDonagh, cu Adrian Titieni, Ionuţ Grama, Alin Mihalache şi Cătălin Babliuc, şi "Pielea", de Jean Lorin Sterian, în regia lui Radu Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici