Video Marian Crişan: Ştiam că "Megatron" e printre filmele favorite

Regizorul Marian Crişan, premiat cu Palme d'Or la Cannes pentru scurmetrajul "Megatron", a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat şi producătorul Anca Puiu, că, într-un fel, se aştepta la acest premiu şi că filmul a atras atenţia mai ales prin modul de abordare.

125 afișări

"Într-un fel, mă aşteptam. În ultimele zile am simţit că avem şanse. Discutam cu ceilalţi regizori şi ştiam că o să fie unul dintre cele patru filme favorite (din nouă selectate, n.r.)".

Crişan a spus că modul de abordare al filmului a atras cel mai mult atenţa publicului şi a juriului. "Preşedintele juriului de scurtmetraj m-a felicitat şi a fost cel care a optat pentru noi. A fost o ocazie să ne împrietenim cu toţi regizorii".

Regizorul a spus că filmul său a fost văzut ca o producţie ceva mai specială, întrucât modul de abordare a fost diferit.

"Am avut şi cadre de trei minute fără tăiere. Am vrut să ieşim din scurtmetraj, care este mai alert. După primul cadru, la proiecţie s-a simţit o vibraţie în sală. Se vedea că este o altfel de atmosferă, o emoţie care s-a transmis (...). Era un film mai curat. Nu am venit cu aceeaşi dorinţă de a impresiona (ca ceilalţi regizori, n.r.)", a spus Crişan.

Regizorul a mărturisit că producătorii nu au intervenit pe scenariul său, iar el a realizat filmul în colaborare cu restul membrilor echipei. "De mult nu mai există regizorii care ţipă şi ştiu totul. Până la sfârşit m-am sfătuit cu echipa".

Producătorul filmului, Anca Puiu, de la casa de producţie Mandragora, a povestit că, în momentul în care a primit scenariul la "Megatron", a crezut că este un mesaj de aniversare de la regizor. Iniţial, scenariul se numea "Tot ce vreau de ziua mea", iar producătoarea a primit email-ul chiar de ziua ei.

Marian Crişan a spus că are în lucru două scenarii de lungmetraj, dar în toamnă se va hotărî la care începe filmările.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici