Masacrul de la Fântâna Albă, un reportaj marca "România, te iubesc! ", duminică, la Pro TV

Masacrul de la Fântâna Albă, prezentat într-o anchetă realizată de corespondentul Ştirilor Pro TV Cosmin Savu, este una din temele emisiunii "România, te iubesc!", care va fi difuzată duminică, de la ora 18.00, informează un comunicat al Pro TV.

1125 afișări
Imaginea articolului Masacrul de la Fântâna Albă, un reportaj marca "România, te iubesc! ", duminică, la Pro TV

Masacrul de la Fântâna Albă, un reportaj marca "România, te iubesc! ", duminică, la Pro TV

1 aprilie 1941 este o zi tragică, ce nu apare însă în manualele de istorie a românilor. Duminică, de la ora 18.00, la Pro TV, corespondentul Ştirilor ProTV Cosmin Savu reconstituie evenimentele dureroase desfăşurate acum 72 de ani, cunoscute sub numele de "Crimele de la Fântâna Albă".

"Câteva mii de locuitori din Bucovina de Nord, din localităţile de pe Valea Siretului, au pornit spre graniţa arbitrar trasată de peniţa lui Stalin, dar drumul lor s-a transformat într-un calvar. Niciunul nu a ajuns la destinaţie. Mărturiile referitoare la masacru şi la deportările care au urmat sunt zguduitoare şi de multe ori incredibile. Ele subliniază necesitatea de a aduce în spaţiul public a unor modele de voinţă şi demnitate naţională, fără patimă şi fără încrâncenare", declară Cosmin Savu.

Duminică, la "România, te iubesc!", va fi explicat pe larg contextul istoric în care câteva mii de oameni nevinovaţi au sfârşit în gropi comune, ucişi cu sânge rece de sovietici. "O lecţie de viaţă primită de la supravieţuitori, imagini şi documente care n-au fost prezentate niciodată în România, o bucăţică de istorie care a rămas nespusă", astfel îşi defineşte ancheta corespondentul Ştirilor ProTV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici