Mediafax, Gândul şi Ziarul Financiar a lansat portalul 2lasuta.ro, destinat donaţiilor către ONG-uri

Gândul, împreună cu Mediafax şi Ziarul Financiar, a lansat portalul www.2lasuta.ro, prima platformă din ţară care integrează o hartă interactivă a ONG-urilor cu feedback-ul dat de contribuabili, potrivit unui comunicat.

273 afișări
Imaginea articolului Mediafax, Gândul şi Ziarul Financiar a lansat portalul 2lasuta.ro, destinat donaţiilor către ONG-uri

Mediafax, Gândul şi Ziarul Financiar a lansat portalul 2lasuta.ro, destinat donaţiilor către ONG-uri

Gândul continuă astfel tradiţia faptelor bune cu o nouă campanie socială marca "Salvează Crăciunul" sau "De ce iubesc România" după ce, în iarnă, alături de Ştirile Pro TV şi partenerii săi, a reuşit să strângă peste 100.000 de euro pentru copiii din Valea Screzii şi Valea Plopulului.

Ce aduce nou 2lasuta.ro?

Harta ONG-urilor

Harta interactivă a ONG-urilor, dezvoltată de către Asociaţia TechSoup România, prezintă ONG-urile din comunităţile locale, precum şi de la nivel naţional într-un mod cât se poate de simplu şi intuitiv pentru utilizatori. Doar printr-un simplu click, contribuabilii pot descărca formularele 200 sau 230, precompletate cu datele ONG-urilor respective. Astfel, utilizatorii nu trebuie decât să printeze formularul şi să meargă la administraţia financiară de care aparţin până în data de 25 mai 2012 pentru a redirecţiona 2% din impozit.

Cine apare pe harta ONG-urilor?
Momentan, baza de date cuprinde peste 200 de ONG-uri, dar procesul de înscriere este deschis oricui. Pentru a apărea pe harta interactivă, ONG-urile trebuie să se înregistreze printr-un proces de certificare care a fost auditat de KPMG. Astfel, contribuabilii au siguranţa că cei 2% din impozit vor fi redirecţionaţi către ONG-uri cu experienţă în programe în beneficiul comunităţii.

Contribuabilii sunt cei care stabilesc clasamentul
Pentru o şi mai mare transparenţă, orice contribuabil poate recomanda prietenilor şi cunoştinţelor ONG-ul preferat printr-un, simplu LIKE facebook. Astfel, clasamentul ONG-urilor pentru fiecare domeniu de activitate este dat de preferinţele userilor, în funcţie de gradul de implicare a organizaţiilor respective în programe destinate comunităţilor din care fac parte.

Site-urile Gandul.info, Mediafax.ro şi ZF.ro fac parte din Mediafax Group, companie ce furnizează, prin intermediul mai multor platforme, cel mai diversificat conţinut media de pe piaţa din România, destinat atât companiilor, cât şi utilizatorilor finali. Publisher cu un portofoliu ce cuprinde cel mai mare număr de branduri lider de piaţă, Mediafax Group oferă conţinut de interes general şi informaţii specializate având ca public milioane de consumatori de presă scrisă şi online.

Produsele editoriale ale Mediafax Group acoperă cele mai importante domenii de interes, de la business şi social-politic la sport, divertisment şi lifestyle, alături de nişe precum auto, ştiinţă, gadgeturi şi tehnologie.

TechSoup România, partenerul 2lasuta.ro, activează în ţara noastră din 2009 şi a investit deja în sectorul ONG peste 1.4 mil. dolari prin donaţii. Totodată, TechSoup România a facilitat sute de ore de mentorship IT, cu sprijinul unor parteneri importanţi ca Microsoft sau Cisco, dar şi a comunităţilor de specialişti precum ITSpark. TechSoup este cea mai mare intreprindere socială de donaţii tehnologice din lume, dezvoltând şi în România programe de donaţii şi training-uri pentru ONG-uri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici