Mediafax şi Fundaţia MediaPro lansează proiectul "Jurnalism cetăţenesc, şansa pentru ocupare-JETOP"

Mediafax, în parteneriat cu Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro, lansează joi, 28 aprilie, proiectul "Jurnalism cetăţenesc, şansa pentru ocupare - JETOP" (ID 75858), finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

335 afișări
Imaginea articolului Mediafax şi Fundaţia MediaPro lansează proiectul "Jurnalism cetăţenesc, şansa pentru ocupare-JETOP"

Mediafax şi Fundaţia MediaPro lansează proiectul "Jurnalism cetăţenesc, şansa pentru ocupare-JETOP" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Trecerea de la statutul de şomer la cel de angajat nu este întotdeauna uşoară, mai ales în condiţiile economice actuale. În unele cazuri, persoanele aflate în şomaj pentru o lungă perioadă de timp întâmpină dificultăţi în adaptarea la cerinţele pieţei muncii, iar calificările lor sunt redundante pe piaţa muncii, potrivit unui comunicat de presă.

Măsurile implementate prin proiectul "Jurnalism cetăţenesc, şansa pentru ocupare - JETOP" sunt un sprijin pentru reintegrarea şomerilor pe piaţa muncii şi vor duce la îmbunătăţirea şanselor de ocupare în regiunea Bucureşti - Ilfov.

La proiect vor participa 100 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă sau şomeri de lungă durată din regiunea Bucureşti - Ilfov. Implicarea lor în proiect presupune participarea la un curs de reporter, la care vor dobândi cunoştinţele necesare practicării meseriei de jurnalist şi îşi vor forma abilităţi care să le permită ocuparea unui loc de muncă în domeniul media.

În cadrul proiectului va fi derulată o campanie de informare privind piaţa muncii din sectorul media, în care vor fi prezentate direcţiile spre care se îndreaptă acest domeniu şi oportunităţile de angajare.

Activităţile proiectului includ orientare şi consiliere profesională, asistenţă şi consiliere pentru demararea unei activităţi independente în domeniul media, precum şi formare profesională prin organizarea unui curs de reporter pentru cele 100 de persoane din grupul ţintă.

La finalul cursului de reporter, participanţii la proiect vor pune în aplicare cunoştinţele şi abilităţile dobândite şi vor realiza materiale de presă care vor fi evaluate de specialişti în domeniu. Cele mai bune materiale vor fi publicate în presă, iar autorii lor vor fi premiaţi.

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 12 luni, iar la finalizarea acestuia membrii grupului ţintă vor avea posibilitatea să se angajeze în mass-media sau să lucreze pe cont propriu în acest domeniu, printr-o colaborare cu structuri de presă sau printr-o activitate independentă.

Obiectivul general al proiectului vizează creşterea ratei de ocupare la nivelul regiunii Bucureşti - Ilfov.

Conferinţa de lansare a proiectului "Jurnalism cetăţenesc, şansa pentru ocupare - JETOP" va avea loc joi, 28 aprilie, de la ora 9.30, la Hotel Howard Johnson Grand Plaza, sala Platinum Grand Ballroom. Conferinţa de presă va fi suţinută de reprezentanţi ai companiei Mediafax şi ai Fundaţiei pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici