Membrii CNA Narcisa Iorga şi Florin Gabrea: Nu am fost consultaţi privind acordarea premiilor CNA

Narcisa Iorga şi Florin Gabrea, membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), au spus, în şedinţa de joi a CNA, că nu au fost consultaţi de preşedintele Consiliului, Laura Georgescu, cu privire la acordarea premiilor pentru produsele de excelenţă din audiovizualul românesc.

148 afișări
Imaginea articolului Membrii CNA Narcisa Iorga şi Florin Gabrea: Nu am fost consultaţi privind acordarea premiilor CNA

Membrii CNA Narcisa Iorga şi Florin Gabrea: Nu am fost consultaţi privind acordarea premiilor CNA (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

CNA a acordat premii pentru produsele de excelenţă din audiovizualul românesc, în cadrul unei ceremonii organizate miercuri, la sediul Consiliului din Bucureşti. Premiile au fost înmânate câştigătorilor atât de Laura Georgescu, preşedintele CNA, cât şi de membrii Consiliului Cristina Trepcea, Răsvan Popescu, Christian Mititelu, Monica Gubernat şi Lorand Turos.

La ceremonie nu au participat însă cinci membri ai CNA: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Viorel-Vasile Buda şi Radu Călin Cristea.

Valentin Jucan a transmis într-un comunicat de presă, remis marţi seară agenţiei MEDIAFAX, că decernarea de către preşedintele CNA, Laura Georgescu, a unor trofee şi diplome de excelenţă unor radiodifuzori este un gest fără legitimitate, care nu are consensul membrilor CNA.

În şedinţa de joi a CNA, alţi doi membri ai Consiliului - Narcisa Iorga şi Florin Gabrea - au protestat în legătură cu acordarea acestor premii.

Potrivit lui Florin Gabrea, decernarea acestor premii a părut să fie ca "o activitate de cros în pădurea Băneasa".

"Eu nu am înţeles despre ce este vorba foarte exact. Această acordare a premiilor, stabilirea acordării acestor premii de excelenţă face parte dintr-un program strict al obligaţiei profesionale a membrilor CNA sau a fost o activitate de duminică ca un cros în pădurea Băneasa? Dar, presupunând că nu a fost o activitate de cros în pădurea Băneasa, pentru a se numi premiile CNA, cred că ar fi trebuit să fim cel puţin cu o perioadă înainte foarte bine precizată puşi la curent cu tematica propriu-zisă, cu specificul acestor premieri, cu aceste categorii, cu nominalizările, cu eventualele hotărâri finale. Or eu nu ştiu nimic. Adevărat că eu am fost în concediul meu medical, dar concediul meu medical s-a referit la o boală de plămâni, restul organelor erau prezente, deci puteam să aflu şi eu despre ce este vorba", a spus Florin Gabrea.

El a precizat că i s-a părut că acest "soi de premiere" ca un fel de "captatio benevolentiae". "Pentru că noi am dat prea multe sancţiuni anumitor radiodifuzori şi poate că ar fi bine să le mai arătăm că îi şi preţuim", a spus Florin Gabrea. El i-a mai spus preşedintelui CNA că a aflat din presă despre decernarea premiilor. " Cred că nu este corect şi protestez foarte vehement", a mai spus Gabrea.

O poziţie similară a avut şi membrul CNA Narcisa Iorga, precizând că ea nu a fost convocată să participe la ceremonia de decernare a premiilor şi nu a avut nicio implicare în decernarea acestora.

Iorga a mai spus că preşedintele Laura Georgescu a înmânat nişte premii "în nume personal".

"Consiliul Naţional al Audiovizualului este un organism colegial, iar deciziile şi tot ce ţine de reprezentarea acestei instituţii trebuie luate în conformitate cu legea şi cu regulamentul de organizare", a declarat Iorga, precizând că deciziile pot fi luate cu acordul a cel puţin 6 membri şi în prezenţa a cel puţin 8 membri. "Dumneavoastră ieri (la ceremonia de decernare a premiilor, n.r.) aţi fost 6 membri. Nu ştiu cum v-aţi convocat, eu nu am fost convocată sub nicio formă la această adunare de ieri, nu am avut niciun fel de implicare în această chestiune şi vreau să solicit din partea tuturor membrilor care au participat ieri o poziţie publică cu privire la modul în care au reacţionat domniile lor, au acordat nişte premii în nume personal? Foarte bine (...) Dar nu CNA a înmânat premiile, pentru că dacă ar fi înmânat CNA premiile, ar fi trebuit să fie probabil un juriu, nişte criterii transparente, nişte consultări măcar pe e-mail dacă altfel nu se putea", a mai spus Narcisa Iorga.

În schimb, Laura Georgescu le-a spus Narcisei Iorga şi lui Florin Gabrea că aceste discuţii pot fi purtate în timpul pauzei şedinţei CNA de joi, întrucât subiectul nu se află pe ordinea de zi a şedinţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici