Mile Cărpenişan a devenit, post-mortem, cetăţean de onoare al Timişoarei

Consiliul Local Timişoara a aprobat, în unanimitate, marţi, în timpul unei şedinţe, acordarea, post-mortem, a titlului de cetăţean de onoare jurnalistului Mile Cărpenişan, care a murit, săptămâna trecută, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara.

146 afișări
Imaginea articolului Mile Cărpenişan a devenit, post-mortem, cetăţean de onoare al Timişoarei

Mile Cărpenişan a devenit, post-mortem, cetăţean de onoare al Timişoarei (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Consilierii municipali au păstrat un moment de reculegere înainte de a aproba în unanimitate acordarea, post-mortem, a titlului de cetăţean de onoare al Timişoarei jurnalistului Mile Cărpenişan.

Propunerea de a acorda acest titlu îi aparţine unuia dintre viceprimarii municipiului, Sorin Grindeanu.

Potrivit referatului care a însoţit proiectul de hotărâre, semnat de Grindeanu, Mile Cărpenişan "a transmis spiritul Timişoarei în lume şi a contribuit astfel la promovarea imaginii oraşului în ţară şi în afara graniţelor, iar ultima perioadă din scurta sa viaţa şi-a consacrat-o cauzelor umanitare".

Diploma de cetăţean de onoare al Timişoarei va fi acordată familiei la o dată care urmează să fie stabilită.

Jurnalistul timişorean Mile Cărpenişan a murit, în 22 martie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara, unde era internat în comă.

Surse medicale au precizat că decesul jurnalistului a fost urmare a unui stop cardiac.

Jurnalistul Mile Cărpenişan a fost înmormântat, în 24 martie, în cimitirul "Rusu Şirianu" din Timişoara, la funeralii participând aproximativ 800 de persoane.

În urmă cu o săptămână, preşedintele Traian Băsescu l-a decorat post-mortem pe jurnalistul Mile Cărpenişan, cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler.

Totodată, jurnalistul Mile Cărpenişan a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent, în semn de înaltă apreciere a contribuţiei la creşterea prestigiului Armatei României, prin informarea onestă şi oportună a opiniei publice despre faptele de arme ale militarilor.

Mile Cărpenişan avea 34 de ani şi era căsătorit. El a fost, timp de peste zece ani, corespondent al Antena 1, realizând numeroase reportaje din zonele de război pentru acest post, dar şi pentru Antena 3. În 2008, Cărpenişan a încheiat colaborarea cu posturile Antena 1 şi 3, devenind freelancer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici