Mircea Diaconu: Cu Dan Mihăescu se duce o lume

Actorul Mircea Diaconu a declarat pentru MEDIAFAX că moartea scenaristului Dan Mihăescu înseamnă dispariţia unei lumi a dramaturgilor de revistă, a unei caste de artişti cu bun gust şi cu umor de calitate.

685 afișări
Imaginea articolului Mircea Diaconu: Cu Dan Mihăescu se duce o lume

Mircea Diaconu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Ce pot să zic despre Dan Mihăescu decât că era întruchiparea omului de spirit. Scânteia de replică, de inteligenţă", a spus Diaconu, amintindu-şi de "Fabulă", text scris de Dan Mihăescu şi care l-a pus pe actor faţă în faţă cu Toma Caragiu.

"Cred că meritul special a fost al lui (Dan Mihăescu - n.r.) şi al lui Toma Caragiu. Eu eram un copil atunci", a spus Diaconu. "Sunt fericit că am ajuns să lucrez cu el. Cred că la moartea sa se duce o lume pe care nu o mai văd. Dacă în ceea ce priveşte actorii, sunt tineri care vin din urmă, ce se întâmplă cu scenariştii de revistă mă sperie. El şi Puiu Maximilian au fost o castă, cu bun gust, cu inteligenţă", a adăugat Mircea Diaconu.

Cunoscutul umorist, scenarist şi regizor Dan Mihăescu, autorul unor memorabile scheciuri şi scenete scrise pentru nume mari ale comediei româneşti, precum Toma Caragiu şi Dem Rădulescu, a murit joi seară, la vârsta de 79 de ani.

Potrivit ştirileprotv.ro, Dan Mihăescu a murit din cauza unui cancer.

Născut pe 5 iunie 1933, umoristul Dan Mihăescu s-a făcut cunoscut prin textele sale, special scrise şi adaptate pentru emisiuni de televiziune şi care au fost interpretate de cei mai mari actori de comedie din România.

Pe lângă momentele umoristice, acesta a fost şi regizor şi scenarist.

După anii 1990, el a rămas în televiziune, contribuind la realizarea a numeroase emisiuni de divertisment.

Începând cu Toma Caragiu, al cărui prieten era regretatul maestru, şi a sa faimoasă "Fabulă", care îşi păstrează şi în prezent sensul, şi până astăzi, aproape toate numele mari ale comediei româneşti au interpretat scenete şi scheciuri după texte scrise de Dan Mihăescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici