Musulmanii au un motor de căutare conceput pentru ei

A fost lansat un nou motor de căutare, conceput pentru utilizatorii musulmani, care "protejează" sensibilităţile acestora prin filtrarea informaţiilor şi furnizarea de rezultate în acord cu credinţa islamică, site-ul atrăgând până în prezent peste 400.000 de vizitatori unici, informează Yahoo News.

37 afișări
Imaginea articolului Musulmanii au un motor de căutare conceput pentru ei

Musulmanii au un motor de căutare conceput pentru ei

Noul motor de căutare, intitulat ImHalal.com (mhalal.com) selectează rezultatele căutării, în funcţie de ce este considerat permis de credinţa islamică.

Site-ul avertizează utilizatorii care caută un anumit subiect că rezultatele furnizate ar putea trimite la conţinut explicit, potrivit lui Reza Sardeha, fondatorul site-ului.

Motorul de căutare are două filtre, care permit asocierea unui punctaj rezultat din conjugarea unui subiect şi gradul de conformitate cu normele credinţei islamice.

Astfel cuvinte ca porno sau "rape" (viol - n.r.) primesc trei puncte, scor la care afişarea rezultatelor este blocată.

Termeni ca bere sau carne de porc au un scor de acceptare de un punct, pe motiv că utilizatorii nu le pot consuma de pe internet.

Site-ul a fost lansat la începutul acestei luni şi a atras până acum peste 400.000 de utilizatori unici.

Motoarele de căutare generaliste au generat multe critici în anumite regiuni ale lumii, pe motiv că afişează rezultate care sunt considerate ofensatoare pentru specificul anumitor culturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici