Muzeul Antipa a avut 5.706 vizitatori şi încasări de 70.180 de lei în weekendul redeschiderii

Muzeul Naţional "Grigore Antipa" a avut 5.706 vizitatori şi încasări de 70.180 de lei în primele două zile - sâmbătă şi duminică - de la redeschiderea instituţiei pentru public, după lucrări de de doi ani şi jumătate pentru modernizarea expoziţiei, potrivit unui comunicat al muzeului.

482 afișări
Imaginea articolului Muzeul Antipa a avut 5.706 vizitatori şi încasări de 70.180 de lei în weekendul redeschiderii

Muzeul Antipa a avut 5.706 vizitatori şi încasări de 70.180 de lei în weekendul redeschiderii (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Astfel, în weekendul 17 - 18 septembrie, s-au înregistrat 5.706 vizitatori de toate vârstele, dintre care: 2.859 adulţi, 1.338 elevi, 637 pensionari şi studenţi şi 872 vizitatori ce beneficiază de gratuitate.

Începând cu data de 20 septembrie, Muzeul Antipa îşi reconfigurează tarifele la bilete, după cum urmează: tarif întreg pentru adulţi - 20 de lei, tarif pentru elevi, studenţi (cu legitimaţii valabile), posesorii de carduri Euro 26, cu vârsta până în 30 de ani, persoane adulte cu handicap mediu sau uşor - 5 lei, şi tarif pentru pensionari - 10 lei.

Beneficiază de gratuitate la biletele de intrare în muzeu: copiii preşcolari, elevii si studenţii cetăţeni români din afara graniţelor ţării, bursieri ai statului român, angajaţii Ministerului Culturii, angajaţii reţelei muzeale din România şi ai Institutului Naţional de Cercetare în Domeniul Conservării şi Restaurării, posesorii cardurilor ICOM, studenţi ai Facultăţilor de Biologie, Agronomie, Silvicultură şi Arte Plastice, în baza legitimaţiei de student, delegaţiile oficiale precum şi alte delegaţii cu caracter cultural, în limita programului de funcţionare al muzeului, membrii Cavaleri ai M.N.I.N.G.A.,
membrii S.O.R., copiii în vârstă de până la 18 ani, care au nevoi speciale sau cu handicap, precum şi persoana însoţitoare a copilului în vârstă de până la 18 ani cu handicap, copiii în vârstă de până la 18 ani cărora li se aplică măsuri sociale de protecţie, adulţii cu handicap grav sau accentuat, precum şi persoana însoţitoare.

În plus, în fiecare zi de 26 a lunii, accesul este gratuit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici