MyneleTV, postul lui Costi Ioniţă, rămâne cu amenda RECORD de 100.000 lei. CNA respinge contestaţia postului

CNA a decis, marţi, să menţină amenda record de 100.000 de lei pe care a aplicat-o pe 6 februarie postului Mynele TV, care îl are ca acţionar şi pe cântăreţul Costi Ioniţă, din cauză că această televiziune a difuzat, în februarie 2013, în timpul nopţii, reclame la convorbiri telefonice erotice.

2819 afișări
Imaginea articolului MyneleTV, postul lui Costi Ioniţă, rămâne cu amenda RECORD de 100.000 lei. CNA respinge contestaţia postului

MyneleTV, postul lui Costi Ioniţă,rămâne cu amenda RECORD de 100.000 lei. CNA respinge contestaţia postului

Licenţa audiovizuală a Mynele TV este deţinută de societatea Happy Music SRL, ai cărei asociaţi sunt Constantin Ionita şi Corina Mihaela Boabeş, cu câte 50%.

Societatea Happy Music SRL a contestat la CNA amenda de 100.000 de lei pe care Consiliul a aplicat-o televiziunii Mynele TV.

La şedinţa CNA de marţi au fost prezenţi Corina Boabeş, acţionar şi administrator al Mynele TV, şi Dan Boabeş, directorul tehnic al televiziunii.

Dan Boabeş a spus că amenda de 100.000 de lei aplicată de CNA televiziunii Mynele TV este foarte mare, având în vedere că acest post nu a mai primit până în prezent nicio sancţiune pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale.

"Ne pare rău că am greşit, dar considerăm că penalizarea este excesivă (...) Cred că ar trebui luat în considerare şi istoricul postului Mynele TV. Funcţionăm de foarte mulţi ani şi nu am fost sancţionaţi niciodată. Buna noastră credinţă a fost dovedită de-a lungul timpului", a spus Dan Boabeş.

Însă Laura Georgescu, preşedintele CNA, i-a spus lui Dan Boabeş că Mynele TV nu a mai fost sancţionată din cauză că, în trecut, CNA nu a efectuat controale la această televiziune.

Pe de altă parte, Dan Boabeş a spus că România este singura ţară care interzice difuzarea reclamelor la convorbiri telefonice erotice.

Laura Georgescu i-a răspuns: "În nicio ţară nu există un post ca al dumneavoastră în «must carry» (în lista televiziunilor obligatorii pentru toţii cabliştii, n.r.)".

Însă Dan Boabeş a precizat că, în anul 2013, atunci când au fost difuzate respectivele reclame la convorbiri telefonice erotice, Mynele TV nu a fost în lista "must carry". "În anul 2014 suntem într-adevăr în lista «must carry». Şi în 2012 am fost în această listă, dar principalii operatori de cablu nu au distribuit Mynele TV", a spus Dan Boabeş.

"Mynele TV este al 14-lea post ca audienţă, deşi nu este distribuit de principalul distribuitor, RCS&RDS. Interesul pentru acest post există. Noi ne-am străduit ca acest conţinut difuzat de televiziune să fie de calitate, să respecte anumite standarde şi nu am difuzat niciodată conţinut plătit. La noi nu o să vedeţi niciodată difuzări de videoclipuri cu minori, cum se întâmplă la alte televiziuni (...) Noi ne-am impus o anumită conduită şi dorim să respectăm acest lucru în continuare", a mai spus Dan Boabeş.

Însă membrul CNA Narcisa Iorga a spus că Mynele a difuzat videoclipuri care au încălcat legislaţia audiovizualului. Ea s-a referit la faptul că, pe 6 februarie, CNA a decis să interzică de la difuzare pe posturile de televiziune, înainte de ora 23.00, trei videoclipuri ale unor melodii interpretate de cântăreţi de manele. Decizia a vizat melodiile "Eşti foc de frumoasă", a lui Nicolae Guţă, "Florida", a cântăreţului ASU, şi "Ce portbagaj" de Damany.

De altfel, în şedinţa CNA de marţi, au fost redifuzate aceste melodii pe ecranele din sala de Consiliu, pentru a le viziona şi Dan Boabeş. Acesta a precizat că decizia CNA privind cele trei videoclipuri "nu a fost luată în mod expres pentru Mynele TV".

Pe de altă parte, revenind la difuzarea reclamelor la convorbiri telefonice erotice, membrul CNA Monica Gubernat a spus că "publicitatea erotică este interzisă". Gubernat a făcut referire la articolul 96, alineatul 1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, respectiv "Comunicările comerciale pentru convorbiri telefonice erotice, precum şi pentru produse şi servicii cu destinaţie sexuală sunt interzise".

La rândul său, Lorand Turos, un alt membru al CNA, a propus respingerea contestaţiei depuse de societatea Happy Music SRL privind amenda de 100.000 de lei. "Eu cred că acest post ar trebui să plătească taxă de poluare, nu să fie în «must carry»", a spus Lorand Turos.

Decizia de respingere a contestaţiei a fost adoptată de membrii CNA cu unanimitate de voturi (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici