Numele de domeniu "Ebola.com", vândut cu peste 200.000 de dolari

Numele de domeniu "Ebola.com", cumpărat în 2008 de către un antreprenor vizionar pe nume Jon Schultz, a fost vândut vineri cu peste 200.000 de dolari.

615 afișări
Imaginea articolului Numele de domeniu "Ebola.com", vândut cu peste 200.000 de dolari

Numele de domeniu "Ebola.com", vândut cu peste 200.000 de dolari (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Jon Schultz, proprietarul companiei Blue String Ventures, care investeşte în nume de domenii şi a deţinut în trecut site-ul Fukushima.com, a cumpărat, în 2008, domeniul Ebola.com cu 13.500 de dolari.

În ultimele săptămâni el era dispus să îl vândă în schimbul a 150.000 de dolari, însă a obţinut mai mult.

Valoarea domeniului Ebola.com a crescut după extinderea epidemiei de febră hemoragică cauzată de virusul Ebola, care afectat grav Africa de Vest.

Cumpărătorul acestui nume de domeniu este o societate cu sediul în Rusia, numită Weed Growth Fund, cunoscută anterior sub numele de Ovation Research.

Societatea îi va oferi vânzătorului 50.000 dolari în numerar şi 19.192 de acţiuni ale societăţii Cannabis Sativa, care valorează aproximativ 170.000 de dolari.

Această tranzacţie ilustrează un nou mod de a face bani pe seama temerilor privind Ebola, care a a provocat moartea a 4.877 de persoane din 9.936 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici