O carte pe zi: "Cine conduce lumea? ", de Noam Chomsky

"Pentru toţi cei care vor să afle mai multe despre lumea în care trăiesc... există un singur răspuns: citiţi Noam Chomsky".

821 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Cine conduce lumea? ", de Noam Chomsky

O carte pe zi: "Cine conduce lumea? ", de Noam Chomsky

În postfaţa la această cea mai recentă carte a sa, cel mai important activist intelectual al lumii oferă o analiză asupra puterii americane în schimbare, a ameninţărilor la adresa democraţiei şi a viitorului ordinii globale. Întrebarea cu privire la cine conduce lumea, spune el, a devenit chiar şi mai importantă după 8 noiembrie 2016, zi care ar putea deveni cea mai importată dată a omenirii. Atunci, Organizaţia Meteorologică Mondială a prezentat un raport la summitul Conferinţei privind Schimbările Climatice în care arăta că temperaturile cresc şi ne apropiem periculos de valorile limită stabilite prin acordurile de la Paris. Consecinţele încălzirii globale vor fi catastrofale, Tot în acea zi aveau loc alegeri în Statele Unite ale Americii în care câştiga Donald Trump, care nu crede în ideea încălzirii globale şi, ca atare, se opune oricăror reglementări. Cartea în întregime analizează modul în care SUA îşi impun în continuare voinţa aspura lumii, indiferent de consecinţe.

Scriu editorii: "Într-o analiză incisivă şi minuţioasă a situaţiei internaţionale actuale, Noam Chomsky examinează modalitatea în care Statele Unite, în ciuda creşterii importanţei Europei şi Asiei, încă mai stabileşte, la nivel general, termenii discursului global. Inspirându-se dintr-o gamă largă de exemple, de la istoria sordidă a implicării americane în Cuba, la sancţiunile împotriva Iranului, Chomsky detaliază modul în care retorica americană despre libertate şi drepturile omului diferă atât de adesea de acţiunile sale. Analizează în profunzime conflictele din Irak, Afghanistan şi Israel/Palestina, furnizând detalii neaşteptate şi nuanţate despre mecanismele imperiale ale planetei noastre din ce în ce mai haotice. Şi, în noua postfaţă, se referă la alegerea lui Donald Trump ca preşedinte şi la ce înseamnă aceasta pentru societatea americană. Necruţătoare şi meticulos documentată, <<Cine conduce lumea?>> ne furnizează înţelegerea indispensabilă a problemelor centrale ale timpului nostru, exact lucrul pe care îl aşteptam de la Chomsky".

"Pentru toţi cei care vor să afle mai multe despre lumea în care trăiesc... există un singur răspuns: citiţi Noam Chomsky" - New Statesman

Noam Chomsky - "Cine conduce lumea?" Editura Litera, colecţia Kronika. Traducere din limba engleză de Doru Căstăian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici