O carte pe zi; „Coco Chanel. Viaţa intimă” de Lisa Chaney

Probabil cea mai incitantă carte despre viaţa celebrei Coco Chanel, care îi descoperă misterele şi secretele după mulţi ani.

916 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi; „Coco Chanel. Viaţa intimă” de Lisa Chaney

O carte pe zi; „Coco Chanel. Viaţa intimă” de Lisa Chaney

Lisa Chaney a studiat la Universitatea Oxford şi a predat cursuri de istorie a artei şi de literatură, a realizat emisiuni de radio şi de televiziune pe teme culturale, a scris pentru mari publicaţii britanice şi a publicat mai multe biografii. Una dintre ele este cea pe care o smenalăm azi în traducere românească, una dintre cele mai interesante biografii ale marii creatorare de modă Coco Chanel.

„În Chanel: Viaţa intimă – scriu editorii -, Lisa Chaney spune povestea controversată a unei figuri misterioase care a schimbat moda secolului trecut. Revoluţionând stilul vestimentar al femeilor, Gabrielle <Coco> Chanel a fost cel mai influent creator de modă al secolului XX, iar călătoria sa extraordinară şi neconvenţională – de la sărăcie la lux – a ajutat la conturarea ideii de femeie modernă. Scoţând la iveală o viaţă fascinantă, această biografie remarcabilă arată de ce numele Chanel înseamnă eleganţă, dar şi un caracter rebel. Legăturile sale, ale căror detalii tragice şi penetrante au scăpat biografilor anteriori, par rupte din legende. Inteligentă şi fascinantă, Coco Chanel a fost muză, amantă şi sponsor pentru cei mai cunoscuţi artişti ai secolului, inclusiv pentru Picasso, Dalí şi Stravinski.

Pornind de la scrisori de dragoste şi de la alte documente descoperite recent, Lisa Chaney prezintă adevărul despre viaţa intimă a lui Coco Chanel, inclusiv despre dependenţa de droguri şi despre iubitul său german din al Doilea Război Mondial, creând poate cel mai provocator şi mai complex portret de până acum”.

„Cea mai bună carte despre Chanel din ultima vreme [...] Autoarea are grijă să prezinte contextul istoric pe tot parcursul volumului, dar fără să se îndepărteze de subiect” - The Wall Street Journal.

„Amănunţit cercetată, biografia fascinantă semnată de Chaney se bazează pe surse nefolosite până astăzi pentru a ne prezenta această femeie complexă şi talentată al cărei nume va fi mereu sinonim cu sofisticarea şi cu originalitatea” - Booklist.

Lisa Chaney – Coco Chanel. Viaţa intimă. Traducere din limba engleză de Cora Radulian. Editura Litera. 512 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici