O carte pe zi: "Colecţia Apocaliptica", de Dan-Silviu Boerescu

Încă o colecţie la Editura Integral, realizată tot de Dan-Silviu Boerescu, de această dată în 8 volume (se găsesc la toate chioşcurile de ziare şi reviste).

224 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Colecţia Apocaliptica", de Dan-Silviu Boerescu

O carte pe zi: "Colecţia Apocaliptica", de Dan-Silviu Boerescu

De ce acest titlu sumbru? În istoria lor tumultuoasă şi contradictorie, adesea confiscată şi falsificată de literatura de propagandă, România şi românii s-au confruntat cu nu puţine scene şi situaţii apocaliptice. De multe ori, dintr-o ipocrită "pudoare istorică" s-a preferat trecerea lor cu vederea sau exilarea lor în paginile îngălbenite de trecerea vremii ale unor cronici şi documente de arhivă nefrecventabile.

Democratizarea accesului la multe dintre informaţiile "clasificate", "secrete", petrecută în ultimele decenii, a scos din nou la lumină - chiar dacă una crepusculară! - o serie de întâmplări, dezastre şi catastrofe ţinute multă vreme sub obroc şi ocultate cu bună ştiinţă.

Poate că acum este momentul să le dezambiguizăm şi să încercăm să învăţăm ceva din aceste pagini întunecate ale unei istorii vremelnic trunchiate…

Nu le prezentăm pe rând pe toate, dar îi asigurăm pe cititori că vor descoperi fapte la care nu se aşteptau, majoritatea cumplite, şi accidente sau catastrofe cumplite, în aproape toate domeniile: accidente aviatice, inundaţii, incendii, atentate, accidente ecologice, conflicte interetinice.

Exemple. Ştiaţi, de pildă, că, în accidentul aviatic de la Vnukovo, din 4 noiembrie 1957, Grigore Preoteasa a murit, dar Nicolae Ceauşescu a scăpat? Istoria României s-ar fi putut schimba. Ştiaţi că revărsările Dâmboviţei asupra Bucureştilor, în 1865, au fost pretext pentru Cuza de a-şi înfia copiii nelegitimi? Ce ştiţi despre "Cântecul de jale" al unui oraş ars complet de tătari sau despre fantomele din Foişorul de Foc? Etc., etc., etc.

Dan-Silviu Boerescu - "Apocaliptica. I - Românii şi tragedia scufundării Titanicului"; "II - Marile cutremure din istoria României şi previziuni despre următoarea catastrofă seismică"; "III - Accidentele aviatice româneşti din ultima sută de ani, o istorie cumplită"; "IV - Apele ucigaşe – dezastrele naturale care ne-au lovit în ultimele secole, avertismente pentru un viitor tragic?"; "V - Focul care nu purifică: marile incendii din România secolelor XVII-XXI"; "VI - Tablouri ale morţii: atentatele şi alte evenimente teribile care au desfigurat chipul României"; "VII - Teribilele accidente industriale şi ecologice din istoria noastră «secretă»; "VIII - Istoria nespusă a războaielor şi conflictelor interetnice din România modernă". Editura Integral.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici