O carte pe zi: „Femei imperfecte” de Araminta Hall

„Această carte este, fără frică şi fără reţineri, despre femei şi, în multe privinţe, despre prietenia dintre femei.” spune autoarea în mulţumirile finale. Ar trebui să fie citită de cât mai multe femei, care, în mod cert, îşi vor regăsi trăirile, temerile, imperfecţiunile, că o recunosc ori nu”.

209 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Femei imperfecte” de Araminta Hall

„Un thriller psihologic sfâşietor.“ - Publishers Weekly

Trei tinere – Eleneanor, Nancy, Mary -, ca într-un film, colege de facultate, se întâlnesc în primul an, devin prietene aproape nedespărţite, trece timpul, două dintre ele se mărită, au copii, viaţa continuă diferit pentru fiecare, se văd din timp în timp, încercând să-şi păstreze prietenia. Până când infideliatatea se strecoară între ele, sfârşeşte cu o crimă, chiar dacă accidentală, nu vom spune mai mult, romanul are totuşi, şi o tentă poliţistă, deşi este unul psihologic.

Niciuna dintre ele nu devine ceea ce îşi imaginaseră cândva că aveau să devină, atunci când stăteau treze până în zori, discutând despre cum o să fie vieţile lor. Trebuie să suporte ce au devenit, să accepte cine sunt, mai ales că nu sunt perfecte; perfecţiunea nu există. Iar secretele trebuie să rămână îngropate pentru totdeauna. „Când te căsătoreşti şi faci un copil şi întemeiezi un cămin, e, în mare parte, fantastic. Dar, în acelaşi timp, groaznic ca naiba. Este cumplit de greu să trăieşti cu altcineva. Nu cred că există pe lume vreun cuplu care să poată spune că e total fericit.Aşa cum nu cred că cexistă vreun cumplu care să nu se fi gândit la un moment dat că le-ar fi fost mult mai bine cu altcineva.”

Scriu editorii: „Când Nancy Hennessy e ucisă, lasă în urmă două prietene bune, o fiică şi un soţ, dar şi un iubit secret. Nancy a fost superbă, bogată şi apreciată de cei care o cunoşteau - din afară, viaţa ei părea perfectă.

În cursul anchetei apar detalii întunecate care arată cât de puţine ştiau prietenele lui Nancy despre ea sau una despre cealaltă, şi poate şi cât de puţin se cunoşteau chiar pe ele. Un roman captivant despre aşteptări imposibile şi secrete care mocnesc şi devin letale, Femei imperfecte este povestit de trei femei fascinante. Prietenia lor complexă este nodul care trebuie descurcat pentru a răspunde la întrebarea: cine a ucis-o pe Nancy? Araminta Hall explorează vinovăţia şi răzbunarea, dragostea şi trădarea, dar şi compromisurile pe care le facem şi care ne schimbă irevocabil viaţa, realizând un tur de forţă care te pune pe gânduri.”

„Uneori surprinzător şi alteori tulburător, Femei imperfecte este (…) o viziune înspăimântătoare asupra vieţii domestice care a luat-o razna, scris complex, cu niveluri de slăbiciune şi ferocitate feminină cărora este imposibil să le întorci spatele.“ – New York Journal of Books

„Deşi în miezul romanului se află o crimă, (…) adevăratele mistere se referă la dragoste, prietenie, obligaţii şi dezamăgirile care vin odată cu trecerea timpului.“ – New York Times

Araminta Hall este scriitoare britanică, jurnalistă şi profesoară. Primul ei roman, Everything and Nothing, a fost publicat în 2011; cel de faţă a apărut în 2020.

Araminta Hall – Femei imperfecte. Traducere din limba engleză de Camelia Ghioc. Editura Trei, colecţia Fiction connection. 410 pag.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici