O carte pe zi: „Iubeşte oamenii, foloseşte lucrurile. Pentru că invers nu funcţionează niciodată”

„Minimaliştii ne arată cum să ne deconectăm de la starea noastră condiţionată de aspectele materiale şi să ne reconectăm la adevărata noastră natură: iubiţi oamenii şi folosiţi lucrurile”.

326 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Iubeşte oamenii, foloseşte lucrurile. Pentru că invers nu funcţionează niciodată”

”Aceasta nu este o carte despre cum să trăieşti cu mai puţin, ci despre cum să trăieşti mai profund şi mai deplin.” - Jay Shetty

Autorii acestei cărţi au un site, au mai publicat, au produs filme şi sunt cunoscuţi publicului larg american Minimaliştii. Se spune că au ajutat mai bine de 20 de milioane d eoameni să ducă vieţi mai semnificative cu mai puţine lucruri.

Cartea de faţă este scrisă în pandemie, dar nu este o carte pentru pandemie. Cei doi precizeacă” „E un ghid pentru viaţa de zi cu zi. Pandemia nu a făcut decât să ne îngreuneze problemele noastre cotidiene, să le facăî şi mai presante. Cu numeroasele pierderi financiare recente şi o reînnoită căutare de sens, într-un viitor nu foarte îndepăratt, societatea noastră va avea de înfruntat câteva realităţi critice. Au fost insitituite norme noi, altele vor apărea în continuare, pe măsură ce mergem mai departe.”

Scriu editorii: „Imaginaţi-vă o viaţă cu mai puţin: mai puţine lucruri, mai puţin stres şi mai puţine datorii, mai puţine nemulţumiri – o viaţă cu mai puţine distrageri. Acum, imaginaţi-vă o viaţă cu mai mult: mai mult timp, relaţii mai semnificative, mai mult progres şi contribuţie şi mulţumire – o viaţă plină de sens şi de pasiuni, necondiţionată de capcanele lumii haotice din jurul vostru. Ceea ce vă imaginaţi este o viaţă intenţionată. Şi pentru a ajunge acolo, va trebui să renunţaţi la dezordinea care vă stă în cale. Cum învăţăm să trăim încrezători fără lucrurile materiale de care ne-am convins singuri că avem nevoie? Cum să avem o viaţă mai satisfăcătoare şi mai plină? Cum învăţăm să ne redefinim priorităţile? Cum schimbăm modul în care ne privim pe noi înşine? Şi cum obţinem ceea ce ne dorim de la viaţă? În Iubeşte oamenii, foloseşte lucrurile, Joshua Fields Millburn şi Ryan Nicodemus trec peste etapa organizării şi a curăţeniei pentru a ne arăta cum minimalismul face loc pentru reevaluarea şi vindecarea celor şapte relaţii esenţiale din viaţa noastră: lucruri, adevăr, sine, bani, valori, creativitate şi oameni. Ei ne prezintă propriile experienţe – şi pe cele ale oamenilor pe care i-au întâlnit de-a lungul călătoriei minimaliste –, ca să ne ofere un model pentru a trăi o viaţă mai plină, mai semnificativă. Pentru că, odată ce ai mai puţin, poţi face loc pentru lucrurile cu adevărat importante.”

Joshua Fields Millburn, Ryan Nicodemus - Minimaliştii. Iubeşte oamenii, foloseşte lucrurile. Pentru că invers nu funcţionează niciodată. Traducere din limba engelză de Diana Morăraşu. Editura Litera, colecţia Introspectiv. 400 pag.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici