O carte pe zi „Műnchen” de Robert Harris

„Un roman de spionaj genial construit“, Observer.

186 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi „Műnchen” de Robert Harris

O carte pe zi „Műnchen” de Robert Harris

Britanicul Robert Harris este autor a peste 14 bestelleruri traduse în 40 de limbi şi vândute în peste zece milioane de exemplare. Cartea de faţă a apărut în original în 2017. Este, scria „The Times”, „Un thriller inteligent... care abordează cu atenţie şi precizie detaliul istoric. Forţa romanului stă în conflictul dintre imaginea noastră retrospectivă asupra evenimentelor şi speranţele şi spaimele absolut credibile ale personajelor”.

„Septembrie 1938. Adolf Hitler este hotărât să invadeze Cehoslovacia. Prim-ministrul britanic, Neville Chamberlain, caută cu disperare să evite războiul care ar urma unui asemenea gest. Münchenul va fi gazda unei întâlniri la nivel înalt, un efort de ceasul al doisprezecelea pentru a menţine o pace precară.

În avionul care-l transportă pe Chamberlain în oraşul bavarez este şi Hugh Legat, o stea în ascensiune a diplomaţiei britanice, detaşat la Numărul 10 de pe Downing Street în postul de secretar particular al premierului. În trenul de noapte care-l aduce pe Hitler la München se află şi Paul von Hartmann, un angajat al Ministerului de Externe german. Legat şi Hartmann au fost prieteni apropiaţi la Oxford la începutul anilor ’30, dar n-au mai vorbit de şase ani. Fiecare poartă povara unui secret personal dureros. Acum, când drumurile li se intersectează la München, vor ajunge în posesia unor secrete de stat care ar putea să afecteze profund însuşi viitorul Europei. Şi fiecare va fi pus în faţa unei decizii teribile”.

„Un thriller de înalt nivel, cu o tensiune electrizantă, construit în jurul acordului de tristă amintire de la München”, USA Today.

Un roman bazat pe o cercetare minunţioasă şi care surprinde prin mulţimea de detalii.

Robert Harris – Műnchen. Traducere din limba engeleză şi note de Andreea Năstase. Editura Litera, colecţia Buzz Books, 367 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici