O carte pe zi: "Vânător de noapte", de Robert Bryndza

Mai multe victime sunt găsite de poliţie, pe rând, sufocate în pat, cu mâinile legate şi capul băgat într-o pungă strânsă în jurul gâtului. Erika Foster şi echipa ei ajung la concluzia că au de-a face cu un criminal în serie. Va fi o acţiune foarte complicată să prindă asasinul.

293 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Vânător de noapte", de Robert Bryndza

O carte pe zi: "Vânător de noapte", de Robert Bryndza

Anunţam ieri că vom prezenta două romane poliţiste semnate de Robert Bryndza, recent traduse de Editura Trei; ieri a fost "Fata din gheaţă", astăzi este "Vânător de noapte".

Autorul este un scriitor (şi personaj) foarte interesant. Este de origine britanică, înainte de a deveni scriitor a fost actor, iar una dintre primele sale slujbe a fost la Muzeul London Dungeon, unde îi plăcea să se costumeze şi să sperie turiştii. Este gay. Trăieşte acum în Slovacia alături de partenerul, pe care îl menţionează în mulţumirile ambelor romane. În mulţumirile romanului semnalat astăzi scrie: "Un mare mulţumesc soţului meu, Ján. N-aş fi putut realiza nimic din toate astea fără dragostea şi sprijinul tău. Eşti cel mai bun. Echipa Bryndza e cea mai tare!" (O observaţie: cât de românesc sună numele acestui autor, care, de fapt, e numele "soţului"...). Robert Bryndza este autorul seriei de mare succes despre inspectorul-şef Erika Foster. Romanul "Fata din gheaţă" s-a vândut în peste 2 milioane de exemplare în doi ani de la lansare (în 2016). Romanul de faţă, apărut în 2016, pare să aibă un succes egal. Cărţile din seria Erika Foster au fost traduse in 27 de limbi.

Scriu editorii: "În miezul unei nopţi toride de vară, inspectorul şef Erika Foster e chemată la scena unei crime. Victima, un medic, este găsită sufocată în pat. Are mâinile legate şi capul băgat într-o pungă strânsă în jurul gâtului. Câteva zile mai târziu, e descoperită o altă victimă, omorâtă în acelaşi fel. În scurtă vreme, Erika şi echipa ei ajung la concluzia că au de-a face cu un criminal în serie care îşi supraveghează cu atenţie ţintele înainte să aleagă momentul când le atacă. Toate victimele sunt bărbaţi singuri, cu un trecut misterios. Oare ce legătură au ei cu ucigaşul, poreclit de poliţişti <<Vânătorul de noapte>>?"

Sunt mai multe victime. O acţiune complicată, în care Erika ajunge să-şi pună în pericol propria viaţă. Un roman care îl obligă pe cititor să înainteze în lectură cu sufletul la gură. Cum scriu criticii: "Absolut fabulos! Imposibil de lăsat din mână. O lectură de neratat."

O observaţie, totuşi. Robert Bryndza lucrează după o schemă în care introduce personajele şi complică acţiunea. Poliţiştii, îndeosebi şefii inspectoarei şefă, acţionează potrivit unui tipar care se repetă în ambele romane. Din fericire, un fapt peste care poţi trece lesne.

Robert Bryndza - "Vânător de noapte". Al doilea volum din seria "Erika Foster". Editura Trei, colecţia Fiction Connection. Traucere din engleză de Liviu Szoke. 478 pag.

Taguri:
robert bryndza,
roman,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici