O continuare a romanului "Războiul Lumilor", de H.G. Wells, publicată în 2017

O continuare a romanului fantastic "Războiul Lumilor/ The War of the Worlds", scris de H.G. Wells în 1898, va fi lansată pe 19 ianuarie 2017, cu titlul "The Massacre of Mankind", informează bbc.com.

301 afișări
Imaginea articolului O continuare a romanului "Războiul Lumilor", de H.G. Wells, publicată în 2017

O continuare a romanului "Războiul Lumilor", de H.G. Wells, publicată în 2017

Scrisă de Stephen Baxter, cartea "The Massacre of Mankind" continuă povestea marţienilor lui Wells care invadează, încă o dată, Pământul, arătând acum că au învăţat din greşelile trecutului. Cartea va fi publicată de editura Gollacz, atât în variantă tipărită, cât şi în format eBook.

Drepturile de autor pentru cartea scrisă de Wells expiră pe 31 decembrie 2016.

"Este o onoare să celebrăm moştenirea fantezistă a lui Wells, la peste 150 de ani de la naşterea sa", a declarat Baxter.

Autor a 20 de cărţi, el a scris în 1995 o continuare a poveştii "The Time Machine", semnată de acelaşi Wells, intitulată "The Time Ships".

"Am văzut o parte din noul său proiect şi abia aştept să îl publicăm", a spus reprezentantul editurii Gollancz.

De asemenea, va exista o competiţie pentru drepturile de ecranizare a romanului, după ce filmul "Războiul Lumilor/ The War of the Worlds" (2005), regizat de Steven Spielberg, cu Tom Cruise în rolul principal, a generat încasări de 600 de milioane de dolari la nivel mondial.

Scriitorul britanic Herbert George Wells (1866 - 1946), cunoscut sub numele de H. G. Wells, este celebru pentru volumele sale ca "Maşina Timpului" (1895), "Insula doctorului Moreau" (1896), "Omul invizibil" (1897), "Războiul lumilor" (1898), "Primii oameni în Lună" (1901), "O poveste a zilelor ce vor urma" (1897). Wells este considerat unul dintre fondatorii genului literar ştiinţifico-fantastic. Profesor şi jurnalist, de-a lungul vieţii a publicat romane, nuvele,volume de istorie şi comentarii sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici