O coproducţie Spania-România-Franţa-Rusia, recompensată cu premiul pentru imagine la San Sebastian - VIDEO

Filmul "Cannibal", de Manuel Martin Cuenca, o coproducţie Spania-România-Franţa-Rusia, a fost recompensat cu premiul pentru cea mai bună imagine la cea de-a 61-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian.

343 afișări
Imaginea articolului O coproducţie Spania-România-Franţa-Rusia, recompensată cu premiul pentru imagine la San Sebastian - VIDEO

O coproducţie Spania-România-Franţa-Rusia, recompensată cu premiul pentru imagine la San Sebastian

Avându-i în distribuţie pe Antonio de la Torre şi Olimpia Melinte, filmul prezintă strania poveste de dragoste dintre un croitor respectat din Granada, altfel un canibal fără scrupule, şi două femei, gemene. Trofeul a fost acordat directorului de imagine al acestui film, Pau Esteve Birba, informează hollywoodreporter.com.

Filmul "Bad Hair", o dramă regizată de Mariana Rondon, cu o acţiune plasată în oraşul Caracas, a câştigat sâmbătă seară marele premiu - trofeul Scoica de Aur - la cea de-a 61-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian (20-28 septembrie).

Această coproducţie venezueleană-peruană-germană a câştigat cel mai important trofeu decernat la San Sebastian prin decizia unanimă a juriului.

Todd Haynes, preşedintele juriului, a declarat că filmul "Bad Hair" reprezintă o ilustrare onestă a complexităţii culturale din epoca modernă. Pelicula descrie felul în care se conturează identitatea unui băiat sub influenţa mamei sale.

O menţiune specială a juriului a revenit peliculei "Wounded", regizată de Fernando Franco, care spune povestea unei femei aflate în căutarea fericirii. Marian Alvarez, care a interpretat o femeie diagnosticată cu tulburare de personalitate de tip borderline, a câştigat trofeul Scoica de Argint pentru cea mai bună actriţă.

Cel de-al treilea film prezentat de Fernando Eimbcke la San Sebastian, intitulat "Club Sandwich", i-a adus acestui cineast mexican trofeul Scoica de Argint pentru cel mai bun regizor, iar Jim Broadben a câştigat Scoica de Argint pentru cel mai bun actor cu rolul interpretat în filmul "Le Week-end", regizat de Roger Michell.

Antonin Baudry, Christophe Blain şi Bertrand Tavernier au fost recompensaţi cu premiul pentru cel mai bun scenariu cu filmul "Quai d'Orsay", regizat de Bertrand Tavernier. Aceeaşi peliculă a câştigat şi trofeul FIPRESCI.

Mult râvnitul trofeu Kutxa New Directors, un premiu în valoare de 50.000 de euro, a revenit peliculei "Of Horses and Men", de Benedikt Erlingsson. Acest premiu este împărţit între regizorul şi distribuitorul spaniol al filmului.

Filmul "A Wolf at the Door", regizat de Fernando Coimbra, s-a impus la categoria Horizontes, câştigând premiul în valoare de 35.000 de euro, iar pelicula "About Time", de Richard Curtis, care a câştigat şi European Film Award, a fost recompensată cu Wauki TV Audience Award, un premiu în valoare de 20.000 de euro.

Printre celelalte pelicule premiate în acest an la San Sebastian se numără filmele: "Like Father, Like Son", de Hirozaku Kore-eda, premiat cu Premiul Publicului, "Wolf", de Jim Taihuttu, premiat cu Youth Award, şi "Young and Beautiful", de Francois Ozon, recompensat cu TVE Otra Miranda Award.

Premiile Donostia - trofee pentru întreaga carieră - au fost decernate în acest an actorilor Carmen Maura şi Hugh Jackman.

România a fost reprezentată la cea de-a 61-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian de lungmetrajul "Câinele Japonez", regizat de Tudor Cristian Jurgiu, care a concurat în secţiunea New Directors, destinată regizorilor aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj din carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici