O expoziţie dedicată lui Henri Matisse a stabilit un nou record de vizitatori la muzeul Tate Modern

O expoziţie dedicată pictorului francez Henri Matisse a atras peste 500.000 de persoane la muzeul Tate Modern din Londra, stabilind astfel un nou record de vizitatori pentru instituţia londoneză, au anunţat luni reprezentanţii acesteia.

111 afișări
Imaginea articolului O expoziţie dedicată lui Henri Matisse a stabilit un nou record de vizitatori la muzeul Tate Modern

O expoziţie dedicată lui Henri Matisse a stabilit un nou record de vizitatori la muzeul Tate Modern (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Intitulată "Matisse: The Cut-Outs", expoziţia cuprinde opere create în ultima parte a carierei artistului francez, între 1937 şi 1954, relatează BBC. Ea cuprinde opere de artă create din hârtie cerată, pe care artistul le-a tăiat în diverse forme şi le-a montat apoi pe pânze, lemn şi alte suporturi.

Expoziţia va fi montată la Muzeul de Artă Modernă din New York, unde va putea fi vizitată între 12 octombrie şi 8 februarie.

La Londra, ea a fost deschisă timp de aproape cinci luni, în perioada 17 aprilie - 7 septembrie, şi a atras în această perioadă peste 560.000 de vizitatori la Tate Modern, un muzeu amenajat într-o fostă uzină electrică de pe malurile Tamisei.

Precedentele recorduri pentru această instituţie muzeală fuseseră stabilite de expoziţia "Matisse Picasso", care a atras 467.166 de persoane în 2002, şi de o expoziţie dedicată artistului Damien Hirst, care a fost vizitată, în 2012, de 463.000 de persoane.

Prin intermediul celor patru structuri ale sale, fundaţia muzeală Tate a atras 7,04 milioane de vizitatori în sezonul 2013-2014. Cu 4,8 milioane de vizitatori, Tate Modern şi-a păstrat poziţia de lider mondial, fiind cel mai vizitat muzeu de artă modernă şi contemporană din lume în perioada menţionată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici