O machetă a unei navete spaţiale din "Star Wars", vândută pentru 450.000 de dolari

O machetă a unei navete spaţiale care apare în filmul "Războiul stelelor/ Star Wars" (1977) a fost vândută la o licitaţie organizată în Hollywood, Los Angeles, care a durat trei zile, pentru suma de 450.000 de dolari, de două ori mai mare decât cea estimată de specialişti, informează Reuters.

400 afișări
Imaginea articolului O machetă a unei navete spaţiale din "Star Wars", vândută pentru 450.000 de dolari

O machetă a unei navete spaţiale din "Star Wars", vândută pentru 450.000 de dolari

Potrivit casei Profiles in History, organizatoarea evenimentului, această machetă complexă de 40 de centimetri a fost folosită în lungmetrajul "Războiul stelelor/ Star Wars: Episode IV - A New Hope" (1977) şi a devenit cel mai scump obiect al acestei francize vândut vreodată la o licitaţie.

Naveta miniaturală, care îi transporta pe prinţesa Leia şi roboţii C-3PO şi R2-D2 în scena de început a superproducţiei, a făcut parte din colecţia lui Grant McCune, premiat cu Oscar pentru efecte vizuale, iar specialiştii se aşteptau ca preţul său să ajungă la maximum 300.000 de dolari.

Un alt obiect valoros al licitaţiei a fost costumul de sclavă al prinţesei Leia, purtat de actriţa Carrie Fisher în "Războiul stelelor: Întoarcerea lui Jedi/ Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi", care a fost adjudecat pentru suma de 96.000 de dolari.

La evenimentul care s-a încheiat joi a fost vândut şi un costum purtat de George Reeves în serialul TV "Superman" (1953 - 1954), pentru suma de 216.000 de dolari, acesta fiind cel mai scump astfel de obiect de recuzită din industria de televiziune vândut la o licitaţie.

Un bici folosit de Harrison Ford în seria "Indiana Jones" a fost vândut pentru suma de 204.000 de dolari, iar pălăria de fetru, jacheta din piele şi cămaşa purtate de acesta în filmele francizei au fost adjudecate, fiecare, pentru mai mult de 72.000 de dolari.

Casa de licitaţii nu a făcut publice numele cumpărătorilor, iar evenimentul a fost organizat cu două luni înainte de premiera mondială a filmului "Star Wars: Trezirea forţei/ Star Wars: The Force Awakens", care îi aduce împreună pe marile ecrane pe Harrison Ford, Carrie Fisher şi Mark Hamill, programată pe 18 decembrie, la 32 de ani după lansarea lungmetrajului "Întoarcerea lui Jedi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici