Pagina de Twitter a Televiziunii publice chineze a fost atacată de hackeri

Postul de televiziune public chinez CCTV a anunţat marţi că pagina sa de Twitter a fost piratată şi utilizată în mod ilegal pentru publicarea unei "informaţii eronate" despre deschiderea unei anchete împotriva fostului oficial Zhou Yongkang, un subiet foarte sensibil în China.

58 afișări
Imaginea articolului Pagina de Twitter a Televiziunii publice chineze a fost atacată de hackeri

Pagina de Twitter a Televiziunii publice chineze a fost atacată de hackeri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pe 21 octombrie, contul CCTVNEWS a fost ţinta (unui atac) şi utilizat în mod ilegal pentru publicarea unei informaţii eronate, preluate în parte de alte surse. Această informaţie neautorizată a fost ştearsă", a scris CCTV pe contul său de Twitter în limba engleză.

Potrivit mesajului postat pe contul de Twitter al CCTV, şeful statului chinez Xi Jinping a creat o "echipă specială însărcinată cu anchetarea lui Zhou Yongkang pentru acuzaţii de corupţie". Zhou Yongkang este fostul şef al securităţii chineze.

Mesajul i-a surprins pe observatorii specializaţi în probleme chineze, potrivit cărora este foarte puţin probabil ca autorităţile comuniste să anunţe deschiderea unor eventuale investigaţii împotriva lui Zhou Yongkang, un subiect care până în prezent a fost abordat doar de presa din Hong Kong şi cea străină.

"Acest mesaj a fost trimis din eroare de către un stagiar?", s-a întrebat Jeremy Goldkorn, fondatorul site-ului Danwei.org.

Alţi comentatori s-au arătat reticenţi în legătură cu piratarea contului de Twitter al CCTV. Chiar şi CCTV s-a ferit să utilizeze termenul "piraterie", explicând în mod vag că "a fost ţintă", au dezvăluit ei.

Mesajul a fost şters imediat, dar poate fi văzut în continuare, mulţumită capturilor de ecran realizate luni.

South China Morning Post, un cotidian din Hong Kong, a afirmat în august că o anchetă a fost lansată împotriva lui Zhou Yongkang, însă informaţia nu a fost confirmată oficial.

În plus, Zhou Yongkang, un fost membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic al Partidului Comunist Chinez (PCC), organul suprem al puterii în China, a apărut în public la începutul lunii octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici