Pelicula "True Grit", în regia lui Ethan şi Joel Coen, deschide Festivalul de Film de la Berlin 2011

Pelicula "True Grit", în regia lui Ethan şi Joel Coen, va fi proiectată în deschiderea celei de-a 61-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, care se desfăşoară în perioada 10 - 20 februarie 2011.

47 afișări
Imaginea articolului Pelicula "True Grit", în regia lui Ethan şi Joel Coen, deschide Festivalul de Film de la Berlin 2011

Pelicula "True Grit", în regia lui Ethan şi Joel Coen, deschide Festivalul de Film de la Berlin 2011 (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Pelicula va fi proiectată, pe 10 februarie 2011, la Berlinale Palast, fiind prezentată în selecţia oficială a festivalului, în afara competiţiei.

"Joel şi Ethan Coen reprezintă cinematografia independentă americană de primă mână. (...) «True Grit» este un mod minunat de a deschide ediţia din 2011 a Berlinalei", a declarat Dieter Kosslick, directorul festivalului.

Din distribuţia peliculei "True Grit" fac parte actorii Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin şi Hailee Steinfeld. Filmul este un remake al celebrului western classic "True Grit", realizat în 1969 şi care l-a avut ca protagonist pe John Wayne, recompensat cu premiul Oscar pentru acest rol.

Filmul este produs şi distribuit de studiourile Paramount şi este un remake tradiţional, ce rămâne fidel mai mult cărţii scrise de Charles Portis decât filmului original. Cartea lui Charles Portis descrie povestea unei tinere de 14 ani, care, împreună cu un bătrân şerif american şi cu un alt om al legii, îi urmăreşte pe asasinii tatălui ei, pe teritoriul indian ostil.

În timp ce filmul original a fost centrat pe interpretarea lui John Wayne, versiunea fraţilor Coen este realizată din perspectiva tinerei. Scenariul acestui remake a fost scris tot de fraţii Coen.

Filmul original i-a avut în distribuţie pe Kim Darby în rolul tinerei, pe John Wayne şi Glen Campbell în rolurile oamenilor legii, pe Jeff Corey în rolul asasinului şi pe Robert Duvall şi Dennis Hopper în rolurile a doi bandiţi.

Fraţii Coen au primit numeroase premii la festivaluri importante din întreaga lume. De asemenea, cei doi au câştigat premiul Oscar, în 2007, la categoriile "cel mai bun film", "cea mai bună regie" şi "cel mai bun scenariu", pentru producţia "Nu există ţară pentru bătrâni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici