Personalităţi române contemporane, în expoziţia de fotografie "Români Frumoşi"

Proiectul "Români Frumoşi - galerie de valori", care cuprinde 29 de portrete ale unor personalităţi româneşti, un demers iniţiat de fotograful Matei Buţă, va fi prezentat în premieră, printr-o expoziţie ce va avea vernisajul vineri, de la ora 19.00, în ceainăria librăriei Cărtureşti Verona.

2989 afișări
Imaginea articolului Personalităţi române contemporane, în expoziţia de fotografie "Români Frumoşi"

Personalităţi române contemporane, în expoziţia de fotografie "Români Frumoşi"

Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 19 ianuarie, informează organizatorii printr-un comunicat.

Proiectul "Români Frumoşi", iniţiat de fotograful Matei Buţă, este o invitaţie la cunoaştere a personalităţilor contemporane marcante în domenii precum istoria, medicina, filmul, teatrul, muzica, cercetarea ştiinţifică, literatura, arta populară, teologia, arhitectura şi sculptura, prezentate într-o galerie de valori compusă din fotografii identitare şi biografii scurte.

În perioada 10 mai – 15 iunie 2012 portretele au fost împărţite în patru expoziţii instalate simultan pe simezele librăriilor Cărtureşti din Constanţa, Iaşi, Cluj şi Timişoara. Cei 29 de Români Frumoşi se reunesc pentru prima oară în expoziţia deschisă publicului în perioada 5 - 19 ianuarie la Cărtureşti Verona din Bucureşti.

Astfel, vizitatorii vor putea aprecia, printre altele, portretul adolescentei care, la 17 ani, are 21 de expediţii, 6 recorduri de vârstă şi Seven Volcanoes cuceriţi; al actriţei cu cele mai multe premii UNITER; al primului medic de chirurgie plastică pentru copii; al ţesătoarei maramureşene faimoasă la nivel internaţional; al arhitectului român care a proiectat cea mai înaltă clădire din lume din secolul 20; al primului doctor român care a efectuat un transplant de inimă în 1964; al singurului cosmonaut român.

Matei Buţă este fotograf independent pasionat de fotografia de portret, peisaj şi fotografia de stradă. Matei şi-a făcut ucenicia în fotografia de portret în SUA iar "Români Frumoşi" este primul său proiect expoziţional.

"Fotografia este un instrument de prezentare şi reprezentare umană. Aceasta este premisa de la care am plecat în realizarea proiectului. Miza este aceea de prezentare a unor personalităţi contemporane în portrete identitare care să-i surprindă în mediul lor de excelenţă, cadrul captând elemente definitorii din biografia fiecăruia în speranţa că, vizualizând aceste fotografii, ne va fi mai uşor să ni-i (re)amintim”, susţine fotograful Matei Buţă.

Proiectul "Români Frumoşi" este realizat în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici