Piesa ”Cursa de şoareci” intră în Cartea Recordurilor ca cel mai jucat spectacol

Spectacolul ”Cursa de şoareci”, după Agatha Christie, intră în Cartea Recordurilor ca cea mai jucată piersă din lume. ”Cursa de şoareci” se joacă, sâmbătă seara, la Teatrul ”Fani Tardini” din Galaţi, fiind, potrivit directorului instituţiei, cea de-a 24.000-a reprezentaţie din lume.

690 afișări
Imaginea articolului Piesa ”Cursa de şoareci” intră în Cartea Recordurilor ca cel mai jucat spectacol

Piesa ”Cursa de şoareci” intră în Cartea Recordurilor ca cel mai jucat spectacol

Spectacolul ”Cursa de şoareci”, după Agatha Christie, devine cel mai jucat spectacol din lume, în condiţiile în care pe scena teatrului din Galaţi are loc reprezentaţia cu numărul 24.000 la nivel mondial, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şefii dramaticului gălăţean spun că nu au ştiut despre record atunci când au ales piesa pentru a fi jucată la Galaţi.

”Nu ne-am propus să intrăm în Cartea Recordurilor, a fost mai mult o întâmplare. Noi aveam nevoie de o piesă a genului poliţist, nu mai fusese de ceva timp în programul nostru aşa ceva. Am ales <Cursa de Şoareci> pentru că este o piesă celebră, bine primită de public. Se joacă din anul 1952, atunci a avut premiera la Londra, se joacă neîntrerupt de 65 de ani. Pentru Galaţi este o premieră, cu această premieră închidem stagiunea la Fani Tardini. Ne-am bucurat când am auzit despre Cartea Recordurilor. Nu vine nimeni să ne premieze pentru record, doar am fost informaţi despre această performanţă demnă de Guiness Book”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul Teatrului Dramatic ”Fani Tardini” din Galaţi, Florin Toma.

Piesa ”Cursa de şoareci” este celebră nu doar pentru numărul record de reprezentaţii din întreaga lume, ci şi pentru finalul neaşteptat. La sfârşitul fiecărui spectacol, publicului i se cere să nu dezvăluie identitatea criminalului.

Un imens scandal a izbucnit în anul 2010, când Wikipedia nu a respectat această regulă şi a dezvăluit unul dintre cele mai bine păstrate secrete din istoria teatrului. Ulterior, fanii şi familia Agathei Christie au trimis numeroase proteste.

Piesa ”Cursa de şoareci” este programată la Galaţi sâmbătă şi duminică, în ambele zile de la ora 19.00, la Teatrul Dramatic ”Fani Tardini” din Galaţi.

Este un spectacol pregătit de actorii teatrului gălăţean care închide stagiunea 2016-2017. Un bilet pentru premiera de la Fani Tardini costă 18,9 lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici