PMP cere demisiile lui Tănase şi şefului TVR 3, pentru că un interviu cu Băsescu a fost scos abuziv

PMP cere demisia directorului general interimar al TVR Stelian Tănase şi cea a directorului TVR 3, Răzvan Bucuroiu, pentru că un interviu cu preşedintele Traian Băsescu "a fost scos abuziv" de pe postul public local de televiziune Timişoara, a declarat miercuri, liderul PMP Eugen Tomac.

122 afișări
Imaginea articolului PMP cere demisiile lui Tănase şi şefului TVR 3, pentru că un interviu cu Băsescu a fost scos abuziv

Stelian Tănase (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Tomac a spus într-o conferinţă de presă că un interviu oferit marţi de şeful statului postului TVR Timişoara "a fost scos abuziv" de postul public.

El a spus că, din afirmaţiile Brînduşei Armanca, rezultă că înainte cu 40 de minute de a fi difuzat interviul directorul TVR 3 a informat-o că interviul nu va mai fi difuzat.

"Observăm cenzura postului de televiziune care este plătit din bani publici şi nu face decât să-şi desfăşoare activitatea acţionând la comandă politică. Este un precedent extrem de grav ca un interviu cu şeful statului, nu cred că s-a mai întâmplat un asemenea precedent, să fie cenzurat pe postul public de televiziune", a afirmat Tomac.

El a spus că PMP cere demisia directorului TVR 3 Răzvan Bucuroiu şi a directorului general Stelian Tănase, arătând că organizaţia PMP de tineret va picheta sediul TVR pentru a cere demisiile celor doi.

"Cerem societăţii civile, tuturor celor preocupaţi de situaţia democraţiei din România să nu lase nesancţionat acest abuz grosolan al celor care conduc astăzi TVR, îi cerem public demisia directorului TVR 3, domnul Bucuroiu, şi să explice cine i-a ordonat să cenzureze acest interviu cu preşedintele României, îi cerem de asemenea domnului Stelian Tănase să ne explice public ce s-a întâmplat când un interviu cu şeful statului, domnul preşedinte Traian Băsescu, a fost scos în mod abuziv de pe TVR şi să-şi prezinte demisia domnul Stelian Tănase, care a ştiut de la Brînduşa Armanca ce se întâmplă, chiar dacă aşteaptă să fie reconfirmat în luna iunie", a mai arătat Tomac.

El a mai spus că un asemenea abuz este exercitat de PSD, care vrea să deţină controlul total asupra instituţiilor statului.

Jurnalista Brînduşa Armanca susţine că i-a fost cenzurat un interviu pe care i l-a luat preşedintelui Traian Băsescu, care ar fi trebuit difuzat la TVR 3, acest fapt fiind semnalat şi de ActiveWatch, care solicită conducerii Televiziunii Române să spună care este motivul nedifuzării interviului.

Brînduşa Armanca a făcut publică situaţia pe contul său personal de Facebook.

"Dragi prieteni, asistaţi la un act de cenzură: cu 40 de minute înainte de difuzarea interviului cu Traian Băsescu, am fost sunată pentru a mi se aduce la cunoştinţă că TVR 3 nu îl va transmite. De la un anume Bucuroiu citire. Fără explicaţii. L-am contactat pe Stelian Tănase. A promis că se va interesa. Nimic nu motivează acest act", a scris Brînduşa Armanca, marţi seară, pe contul său de Facebook.

De asemenea, Brînduşa Armanca anunţase duminică, tot pe contul său de pe această reţea de socializare, că Traian Băsescu, preşedintele României, a fost invitat la emisiunea "Totul la vedere". "Un dialog de o oră cu subsemnata care se va difuza marţi, 13 mai, orele 22 pe TVR 3 şi TVR Timişoara", a spus, la momentul respectiv, Brînduşa Armanca.

Pe de altă parte, nedifuzarea interviului pe TVR 3 este sesizată şi de ActiveWatch.

"Canalul TVR 3 a oprit difuzarea unui interviu cu preşedintele Traian Băsescu, programat a fi difuzat în seara zilei de 13 mai, în cadrul emisiunii «Totul la vedere». Emisiunea este produsă de TVR Timişoara şi prezentată de Brînduşa Armanca. Ediţia în care era difuzat interviul cu preşedintele Traian Băsescu primise deja aprobare din partea TVR 3 pentru a fi difuzată. Ulterior, s-a luat decizia nedifuzării ei pe acest canal cu acoperire naţională şi a fost difuzată numai de canalul regional, TVR Timişoara", se spune într-un comunicat remis MEDIAFAX de ActiveWatch.

De asemenea, ActiveWatch solicită conducerii TVR să spună care este motivul pentru care nu a fost difuzat respectivul interviu.

"Solicităm conducerii TVR să comunice public motivul acestei nedifuzări asupra căreia planează suspiciuni îndreptăţite de cenzură şi care riscă să afecteze din nou credibilitatea instituţiei. Reamintim că, în luna februarie, directorul general interimar al TVR, Stelian Tănase, a oprit abuziv difuzarea documentarului «Moştenirea clandestină» pe canalul TVR Moldova", spune ActiveWatch.

Totodată, asociaţia solicită Comisiei de Etică şi Arbitraj a TVR "să analizeze dacă decizia nedifuzării interviului cu Traian Băsescu s-a făcut cu respectarea tuturor regulamentelor şi procedurilor interne şi nu constituie o decizie abuzivă şi arbitrară a conducerii TVR3".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici