Ponta: Dacă fiica mea mă va întreba ce am făcut cel mai bine ca premier, voi spune Cantus Mundi

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că, dacă fata sa, Irina, îl va întreba peste zece ani care a fost cel mai bun lucru pe care l-a făcut în funcţia de prim-ministru, îi va răspunde: "Faptul că am sprijinit proiectul Cantus Mundi", un cor de copii naţional care funcţionează pe lângă Madrigal.

1643 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă fiica mea mă va întreba ce am făcut cel mai bine ca premier, voi spune Cantus Mundi

Ponta: Dacă fiica mea mă va întreba ce am făcut cel mai bine ca premier, voi spune Cantus Mundi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Dacă cineva mă va întreba sau dacă Irina o să mă întrebe peste 10 ani ce am făcut, cel mai bun lucru pe care l-am făcut în funcţia de prim-ministru, o să spun: <<Faptul că am sprijinit proiectul Cantus Mundi>>'', a declarat Ponta, într-un discurs susţinut cu ocazia lansării Programului Naţional Cantus Mundi, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

La eveniment, premierul a fost însoţit de fetiţa sa, Irina, şi de ministrul Culturii, Kelemen Hunor, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie şi ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană.

Cantus Mundi a luat fiinţă în 2011, la iniţiativa dirijorului corului Madrigal, Ion Marin, iar în program sunt cooptaţi, deocamdată,1.600 de copii cu aptitudini muzicale, din toată ţară. La manifestarea de la Palatul Parlamentului au participat, potrivit organizatorilor, doar 800 dintre aceştia. Potrivit lui Marin, în final, proiectul va cuprinde 250.000 de copii, din România şi Republica Moldova

"Dacă România a avut şansa de a crea aici o valoare universală, cum este corul Madrigal, cu care ne mândrim oriunde în lume şi pe care poate nu-l apreciem atât de mult cât ar trebui, sunt absolut convins că în continuare România o să mai aibă o valoare universală, Cantus Mundi", a mai spus Ponta în discursul său.

Cu ocazia lansării programului, corul Madrigal a susţinut un mini recital care s-a încheiat cu imnul Uniunii Europene, respectiv Oda bucurriei a lui Friedrich Schiller, pe acordurile Simfoniei a IX-a, a lui Ludwig van Beethoven. În acel moment, dirijorul Marin Constantin le-a cerut spectatorilor să se ridice în picioare. Victor Ponta s-a ridicat la rându-i şi a fredonat versurile imnulu alâturi de coriştii: "Slavã ţie, stea curatã, voie bunã pe Pãmânt,/Astãzi te simţim aproape, sol din Rai, cu soare sfânt./Vraja ta aduce iarãşi pe popor lângã popor,/Toţi pe lume fraţi noi suntem, când apari uşor în zbor etc."

Înainte de începerea specatcolului, premierul a prezentat-o pe fiica sa dirijorului Ion Marin.

"Ea este micuţa pianistă", a zis Ponta.

Auzind că studiază pianul, dirijorul i-a propus Irinei să interpreteze ceva, dar Irina, foarte timidă, a refuzat.

"Cânţi cu mine. Cântăm la patru mâini. Aşa cântam şi cu fiul meu", a spus Ion Marin, încercând s-o convingă, dar Irina nu s-a lăsat înduplecată.

De asemenea, organizatorii au invitat-o pe fiica premierului să vină pe scenă pe durata galei, alături de sutele de corişti de toate vârstele, dar nici aceştia nu au avut mai mult succes.

"E mai ruşinoasă, aşa, că v-a văzut pe dumneavoastră, că altfel, îi place, cântă, dar îi trece cu ruşinea şi la următorul specatcol, dacă vin şi colegele ei, o să fim toţi aici", le-a explicat Ponta jurnaliştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici