Premiile Oscar au avut încasări de 93,7 milioane de dolari, în 2013

Premiile Oscar şi alte activităţi conexe ceremoniei au adus Academiei americane de film, care organizează evenimentul, venituri de 93,7 milioane de dolari şi au generat cheltuieli de 39,7 milioane de dolari, în 2013, potrivit raportului anual al Academiei, făcut public vineri.

129 afișări
Imaginea articolului Premiile Oscar au avut încasări de 93,7 milioane de dolari, în 2013

Premiile Oscar au avut încasări de 93,7 milioane de dolari, în 2013 (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Conform The Hollywood Reporter, Academia americană de film a avut, în 2013, venituri totale de 134,4 milioane de dolari şi cheltuieli de 97,3 milioane de dolari. Atât veniturile, cât şi cheltuielile au fost superioare cifrelor din 2012, când veniturile Academiei s-au ridicat la suma de 103,3 milioane de dolari, iar cheltuielile, la 88,6 milioane de dolari.

Valoarea activelor nete ale Academiei a crescut de la 299,5 milioane de dolari, în anul fiscal 2012, la 385,3 milioane de dolari, în anul financiar 2013.

În introducerea acestui raport, Cheryl Boone Isaacs, preşedintele Academiei americane de film, a citat noile realizări ale organizaţiei, din care fac parte iniţiativele Consiliului pentru ştiinţă şi tehnologie, un profil internaţional în plină ascensiune şi activităţi din ce în ce mai numeroase, desfăşurate la sediul Academiei din Londra.

"Sunt deosebit de mulţumită de progresele noastre rapide în ceea ce priveşte Muzeul Academiei. Am realizat progrese importante cu privire la obiectivele noastre de strângere de fonduri şi (...) suntem în linie dreaptă pentru deschiderea unui muzeu în 2017", a declarat Cheryl Boone Isaacs.

În raport sunt enumerate şi câteva dintre cele mai recente achiziţii care îmbogăţesc colecţia Academiei: obiecte personale ce au aparţinut regretatei actriţe Shirley Temple, peruca blondă a lui Harpo Marx, unul dintre fraţii Marx, şi un cufăr plin cu obiecte de recuzită ce au aparţinut comediantului american, precum şi desene şi schiţe de producţie realizate de designerul de costume Michael Woulfe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici