Preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat îşi declară susţinerea pentru jurnaliştii Antenei 3: "Sper că evenimentele recente nu le vor afecta independenţa şi libertatea de exprimare"

Preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, parlamentarul PSD Georgică Severin, îşi declară susţinerea pentru echipa de jurnalişti ai Antenei 3 şi ai grupului Intact, în contextul în care fondatorul trustului media, Dan Voiculescu, a fost condamnat definitiv, vineri, la 10 ani de închisoare.

727 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat îşi declară susţinerea pentru jurnaliştii Antenei 3: "Sper că evenimentele recente nu le vor afecta independenţa şi libertatea de exprimare"

Georgică Severin (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului îşi declară susţinerea pentru jurnaliştii grupului Intact, invocând "profesionalismul şi independenţa lor editorială".

Astfel, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului a reafirmat "necesitatea consolidării libertăţii de expresie a mass media din România, exprimând speranţa că evenimentele din ultimele zile nu vor afecta în niciun fel libertatea de exprimare şi independenţa jurnaliştilor din cadrul celor două societăţi menţionate de furnizare a serviciului media audiovizual".

Pe de altă parte, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului şi-a exprimat "speranţa că nu se va ajunge la distorsionarea pieţei de publicitate, domeniu în care poziţionarea furnizorilor de servicii media trebuie să aibă la bază audienţa reală, profesionalismul şi independenţa editorială şi nu protejarea forţată a unor interese economice".

Şi premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, că a luat act de decizia Curţii de Apel în cazul Voiculescu şi că nu comentează sentinţe în cauze penale, adăugând însă că este obligat să facă tot ce îi stă în puteri pentru ca jurnaliştii Antena 3/Antena 1 şi toţi jurnaliştii din România să îşi poată desfăşura activitatea.

"Am luat act de decizia Curţii de Apel Bucureşti. Nu comentez sentinţe în cauze penale, dar vreau să asigur pe toată lumea că, atât timp cât voi fi lider politic şi cetăţean al României, sunt obligat să fac tot ce stă în puterile mele pentru ca jurnaliştii Antena 3/Antena 1 şi toţi jurnaliştii din ţara noastră, indiferent de politica lor editorială, să-şi poată desfăşura activitatea conform dreptului constituţional la libera exprimare şi independenţa presei. Sunt convins că, dincolo de momentele dramatice prin care trec familiile celor condamnaţi, o ţară liberă poate exista doar dacă există şi o presă liberă. Alături de milioane de alţi români doresc şi cred că mulţi ani de acum înainte «Antena 3 va fi aici»!", afirmă Ponta într-un mesaj pe Facebook.

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv, vineri, la 10 ani de închisoare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), potrivit deciziei luate de Curtea de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel a mai decis ca sediul posturilor Antena şi cel al grupului de firme Grivco să fie confiscate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici