Primăria Capitalei va premia, de Ziua Bucureştiului, 36 de personalităţi care vor fi votate de bucureşteni

Primăria Capitalei va premia, de Ziua Bucureştiului, 36 de personalităţi din 12 domenii de activitate, pentru faptul că au reuşit să schimbe lucrurile în bine, iar câştigătorii vor fi desemnaţi de către cetăţeni, care pot vota pe un site dedicat evenimentului.

162 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei va premia, de Ziua Bucureştiului, 36 de personalităţi care vor fi votate de bucureşteni

Primăria Capitalei va premia, de Ziua Bucureştiului, 36 de personalităţi care vor fi votate de bucureşteni (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Împlinirea a 556 de ani de atestare documentară a Bucureştiului va fi sărbătorită în perioada 18-20 septembrie prin organizarea de concerte de muzică alternativă, folk, electronică, muzică simfonică, târguri tematice, unul dintre cele mai impresionante spectacole de video-mapping din lume (iMapp Bucharest), instalaţii interactive, animaţii proiectate, jocuri de laser şi sunet, instrumente muzical-vizuale şi tehnologii de ultimă generaţie care vor împânzi oraşul.

În plus, Primăria Capitalei va premia 36 de personalităţi din muzică, teatru, ecologie, turism, sport şi jurnalism, care sunt nominalizate la Gala BucureştiTu – Premiile oraşului Bucureşti pentru faptul că schimbă lucrurile în bine.

Câştigătorii Galei BucureştiTu sunt aleşi prin vot public, iar bucureştenii pot accesa site-ul www.bucurestitu.ro să-şi aleagă proiectul preferat din cele 12 domenii de activitate.

În cadrul Zilelor Bucureştiului, în Piaţa Constituţiei va avea loc iMapp Bucharest 2015, faţada Palatului Parlamentului va fi personalizată şi reinterpretată printr-o imagine 3D complexă, iar seara va începe cu un concert susţinut de Argatu' & Friends, urmat de Şuie Paparude, care va cânta în deschiderea celebrei formaţii de electro-swing Parov Stelar.

În Centrul Istoric va fi organizată Noaptea Albă a Bucureştiului, în timpul evenimentului Capitala devinind o reţea de instalaţii interactive şi instrumente audio-vizuale care o vor transforma într-un teren de joacă.

De asemenea, în 19 septembrie se va lansa aplicaţia mobilă ARCUB, disponibilă în iOS şi Android, care îi va ţine la curent pe bucuresşeni cu ultimele noutăţi din teatru, film, muzică, expoziţii şi evenimente marca ArCuB.

Potrivit PMB, Piaţa George Enescu va găzdui Gala Folk You Florian Pittis, în zilele de de 4,5 septembrie, iar în perioada 10-20 septembrie, iubitorii muzicii clasice sunt asteptaţi în acelaşi loc, la Piaţa Festivalului, unde vor concerta live mari dirijori şi instrumentişti din Orchestra Naţională Radio, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Oltenia, Orchestra Simfonică Bucureşti, Camerata Regală, Bucharest Festival Orchestra şi Orchestra Sinfonia Bucureşti, în timp ce Gara Băneasa va găzdui primul festival de muzică alternativă 100% românească "Sound & Vision", care reuneşte pasiunea pentru beat-urile indie rock, synth-uri electro şi freestyle rap cu ultimele trenduri în arta vizuală.

În cadrul Zilelor Bucureştiului, Parcul Cişmigiu va deveni Kid's City, transformându-se într-un spaţiu de aventură şi distracţie pentru copii, iar în Parcul Herăstrău - Intrarea Charles de Gaulle - bucureştenii şi turiştii vor fi invitaţi să participe la reconstituirea atmosferei Bucureştiului de odinioară, printr-o serie de manifestări, precum Târgul Bucureştiului, zona culinară, concerte, parada costumelor de epoca, "Bătaia cu flori", statui vivante, piese de teatru şi spectacole de acrobaţie şi echilibristică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici