Pro TV, premiat la Gala Societăţii Civile 2010 pentru campania "Jos Pălăria"

Pro TV a primit un premiu special pentru campania "Jos Pălăria", din partea Millenium Communications, la cea de-a VIII-a ediţie a Galei Societăţii Civile, care s-a desfăşurat miercuri seara, în Capitală.

146 afișări
Imaginea articolului Pro TV, premiat la Gala Societăţii Civile 2010 pentru campania "Jos Pălăria"

Pro TV, premiat la Gala Societăţii Civile 2010 pentru campania "Jos Pălăria"

Postul de televiziune Pro TV a demarat, în iulie anul trecut, campania "Jos pălăria!", care îndeamnă la redescoperirea valorilor şi a tuturor lucrurilor simple din jur şi propune, ca urmare a celor două decenii postdecembriste, revoluţia responsabilităţii şi a respectului reciproc, a seriozităţii şi a modelelor de urmat. Astfel, Pro TV i-a invitat pe toţi românii să-şi scoată pălăria în faţa celor care pariază pe modestie şi bun simţ. Prin reportajele pe care le-a difuzat în cadrul "Ştirilor", Pro TV i-a invitat pe telespectatori să-i cunoască şi să ia exemplu de la toţi românii în faţa cărora merită să se spună "Jos pălăria!".

În ultimii ani, Pro TV a desfăşurat mai multe campanii sociale cu efecte majore, obţinând pentru acestea prestigioase premii internaţionale.

În 2007, Pro TV a fost prima televiziune din România care a spus "Stop Torturării Animalelor" şi a lansat o luptă pentru a apăra dreptul necuvântătoarelor.

Totodată, în acelaşi an, pe 1 iunie, a fost lansată campania "Tu ştii ce mai face copilul tău?", o campanie de responsabilizare, care şi-a propus să ridice un semn de întrebare asupra modului în care sunt crescuţi, educaţi, ajutaţi copiii României de azi. Campania a adus Ştirilor Pro TV un premiu Emmy pentru televiziune, primul premiu Emmy câştigat de o televiziune din Europa de Est.

În 2008, Pro TV a demonstrat că "Există viaţă după moarte". Campania despre transplantul de organe de la Ştirile Pro TV a sensibilizat foarte mulţi români şi a făcut să crească numărul donatorilor înscrişi pe listele Agenţiei Naţionale de Transplant.

În aprilie 2008, Pro TV a vorbit despre "România, marea defrişare". Într-o investigaţie jurnalistică fără precedent, bazată pe o documentare de excepţie, dar şi pe filmări cu camera ascunsă, Ştirile Pro TV arată prezentul şi viitorul ecologic al României.

Anul trecut, Ştirile Pro TV au lansat o nouă campanie socială cu un efect major. "Avem viaţă în sânge" a fost lansată în luna martie, iar în luna septembrie autorităţile au înfiinţat Registrul Donatorilor Neînrudiţi, o nouă şansa la viaţă pentru bolnavii de cancer din România.

Tot anul trecut, Pro TV a obţinut premiul de excelenţă al National Association of Broadcasters (NAB) pentru campaniile sociale desfăşurate de Ştirile Pro TV: "Stop torturării animalelor", "Există viaţă după moarte", "România, marea defrişare" şi "Tu ştii ce mai face copilul tău?".

Miercuri seară, la Gala Societăţii Civile, Millenium Communications - organizatorul evenimentului - a mai acordat alte şapte premii speciale în afară de cel oferit Pro TV: Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare şi Camerei de Comerţ Americane în România - pentru proiectul "Gala Oameni pentru Oameni", Campaniei "Europa liberă, AICI", Asociaţiei Române pentru Cosmonautică şi Aeronautică - pentru proiectul "ArcaLunar", lui Dumitru Sandu - pentru sprijinul acordat recunoaşterii celor mai valoroase iniţiative, echipei formate din Anca Bundaru, Anca Dorombach, Diana Stoleru, Irina Ursu, Mika Pană, Oana Portase şi Ruxandra Predescu - pentru campania "Daniel Răduţă", Mariei Ţoghină, preşedinte-director general al SRR - pentru proiectul "Digitalizarea Fonotecii de Aur" şi pentru proiectele de modernizare ale instituţiei Radio România, precum şi Editurii Humanitas - pentru 20 de ani de activitate în domeniul culturii.

Conceptul ediţiei din acest an a Galei Societăţii Civile - "E mai mult bine decât crezi. Ajută-l să crească" - este o continuare a celor două ediţii anterioare în care s-a tras un semnal de alarmă asupra stării "binelui" în România ("Binele o duce rău în România"). Câştigătorii au fost aleşi dintr-un total de 192 de proiecte înscrise anul acesta în competiţie.

Asociaţia Mihai Eminescu Trust a câştigat marele premiu al Galei Societăţii Civile 2010, pentru proiectul "Satul de-sine-stătător (Whole Village Project)".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici