Radu Moraru: Îi voi ceda lui Bobby Păunescu acţiunile mele la televiziunea B1

Radu Moraru, realizatorul emisiunii "Naşul", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să îi cedeze lui Bobby Păunescu cele 22-30% acţiuni pe care le deţine la televiziunea B1, luând în calcul şi posibilitatea de a vinde cele 60% din acţiunile pe care le deţine la Vox News.

209 afișări
Imaginea articolului Radu Moraru: Îi voi ceda lui Bobby Păunescu acţiunile mele la televiziunea B1

Radu Moraru: Îi voi ceda lui Bobby Păunescu acţiunile mele la televiziunea B1 (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Radu Moraru a spus că marţi seară va realiza ultima ediţie a emisiunii "Naşul" la postul B1 TV, urmând ca talk-show-ul lui să fie mutat la noua televiziune generalistă 10 TV, pe care compania RCS&RDS intenţionează să o lanseze în luna decembrie.

"Acţiunile mele la B1 probabil că i le voi lăsa lui Bobby Păunescu. Între noi, în aceşti ani, nu am avut nevoie nici de avocaţi, nici de armate de jurişti. Bobby a făcut un gest extraordinar, mi-a dat marca, brandul, logourile pentru emisiunea "Naşul". Şi noi vom returna acest gest prin a renunţa la acţiunile pe care le avem", a declarat Radu Moraru. El a precizat că nu ştie cu exactitate câte acţiuni deţine la B1 TV. "Aveam la un moment dat între 22% - 30%", a spus Radu Moraru.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte televiziunea Vox News, unde este acţionar majoritar (circa 60% din acţiuni), Radu Moraru a spus că are două oferte pentru a vinde acţiunile.

"Într-o săptămână, mă gândesc ce o să facem cu acest proiect (Vox News, n.r.). Avem oferte ca să vindem partea noastră de acţiuni majoritare", a spus Radu Moraru.

Totodată, Radu Moraru a spus în conferinţa de presă, organizată într-un hotel din Bucureşti, că omul de afaceri Bobby Păunescu, care controlează postul B1, intenţionează să nu se mai ocupe din punct de vedere executiv de această televiziune, dedicându-se proiectelor sale din domeniul cinematografiei.

"El (Bobby Păunescu, n.r.) s-a retras, începând de acum două zile nu se va mai implica. Probabil că va anunţa cine va prelua partea executivă. El rămâne asociat şi proprietar peste acţiunile B1 TV, dar executiv va lăsa probabil pe altcineva să se implice în zona asta (B1, n.r.)", a spus Radu Moraru. "B1 este unul dintre cele mai frumoase proiecte la care am lucrat alături de Bobby Păunescu. Am realizat un mic vis, un post unde toţi oamenii să poată vorbi. Astăzi, postul publicistic este unul închegat, unde oricine poate să-şi spună părerile. Şi eu şi Bobby lăsăm în urmă un proiect de viitor. E datoria celor de acolo să continue un proiect pe care l-am gândit acum zece ani. Când am ştiut că Bobby se va rupe de acest proiect, am simţit un gol şi eu şi echipa «Naşul» ne-am gândit să facem un alt proiect. Am pornit proiectul Vox. Am achiziţionat pachetul majoritar de la Vox şi ne gândeam să implementăm un nou proiect de televiziune. Între timp a venit această propunere din partea RCS&RDS. Am considerat că putem să lucrăm împreună pentru un proiect de televiziune generalistă, un proiect care va arăta puţin altfel decât s-a făcut pe piaţa românească", a explicat Radu Moraru.

Potrivit lui Radu Moraru, în momentul de faţă, B1, chiar dacă este "un post mic", nu are pierderi ca alte televiziuni. "E cu taxele plătite la zi şi e o uşă deschisă pentru orice partid politic şi orice om politic. Dacă Adrian Năstase nu mai venea la «Naşul», venea la alte emisiuni ale postului", a explicat Radu Moraru.

În ceea ce îl priveşte pe Bobby Păunescu, Radu Moraru a spus că, în prezent, omul de afaceri are un buget uriaş de circa 20 de milioane de euro pentru a produce un film.

În plus, Radu Moraru este de părere că Robert Turcescu, care, în prezent, realizează emisiunea "100%" la B1, este "omul care ar trebui să ducă mai departe acest proiect B1 TV". "Mi se pare cea mai bună achiziţie pe care B1 TV a făcut-o în ultima perioadă", a spus Radu Moraru, precizând că este "o predare de ştafetă" şi marţi seară o să fie invitat în emisiunea lui Robert Turcescu.

Totodată, Radu Moraru a confirmat venirea la B1 a Aurei Ţiţirigă (fostul redactor-şef al ştirilor Antena 3), alături de echipa ei.

Pe de altă parte, presa a anunţat o posibilă intrare în acţionariatul B1 a lui Sorin Oancea, fostul director general al postului Antena 3.

Compania RCS&RDS a solicitat recent CNA o licenţă prin satelit pentru a lansa, în decembrie, televiziunea generalistă 10 TV, proiectul urmând să fie pus în funcţiune cu o investiţie iniţială de 1.179.000 de euro şi coordonat de directorul general Radu Moraru, potrivit informaţiilor obţinute marţi de MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici