RCS&RDS cere licenţă pentru 10 TV, cu Radu Moraru director şi o investiţie de 1,17 milioane euro

Compania RCS&RDS a solicitat CNA o licenţă prin satelit pentru a lansa, în decembrie, televiziunea generalistă 10 TV, proiectul urmând să fie pus în funcţiune cu o investiţie iniţială de 1.179.000 de euro şi coordonat de directorul general Radu Moraru, potrivit informaţiilor obţinute de MEDIAFAX.

286 afișări
Imaginea articolului RCS&RDS cere licenţă pentru 10 TV, cu Radu Moraru director şi o investiţie de 1,17 milioane euro

RCS&RDS cere licenţă pentru 10 TV, cu Radu Moraru director şi o investiţie de 1,17 milioane euro (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

RCS&RDS a depus la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) un dosar prin care solicită o licenţă audiovizuală prin satelit pentru televiziunea generalistă 10 TV, care, dacă va primi acordul Consiliului, va fi lansată în luna decembrie. Solicitarea RCS&RDS va fi analizată într-una dintre şedinţele viitoare ale CNA, după cum au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX reprezentanţii CNA.

Televiziunea generalistă 10 TV va fi difuzată prin satelit, la nivel naţional, prin intermediul reţelelor RCS&RDS.

Postul 10 TV va difuza filme (50%) şi programe de divertisment (50%). În luna decembrie 2010, canalul 10 TV nu va difuza publicitate.

Principala emisiune din grila televiziunii 10 TV este talk-show-ul "Naşul", difuzat de luni până vineri şi duminica între orele 20.00 - 23.30 şi, în reluare, în prima parte a zilei, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 - 13.30.

În afară de emisiunea "Naşul", în luna decembrie, grila 10 TV va mai cuprinde, printre altele, o emisiune matinală, filme şi emisiuni dedicate sărbătorilor. Potrivit poiectului depus la CNA, în prima etapă, pe 10 TV nu vor fi difuzate programe de informare (ştiri), dar pot să apară informaţii cu această conotaţie în talk-show-urile difuzate pe post.

"Majoritatea televiziunilor din România au pus pe plan secundar informarea publicului, principalul criteriu avut în vedere fiind doar audienţa, dintr-un motiv simplu: audienţă mare = profit mare. Dorim să schimbăm această optică de a privi lucrurile, punând pe primul plan motivul pentru care există televiziunea: informarea publicului larg şi, în principal, informarea abonaţilor RCS, punând la dispoziţia acestora informaţii cu un caracter generalist în principal, prin intermediul emisiunilor de tip «talk-show»", se arată în proiectul televiziunii 10 TV, depus de RCS&RDS.

Investiţia iniţială pentru lansarea televiziunii 10 TV se ridică la 1.179.000 de euro, potrivit proiectului depus la CNA. Pentru anii 2011, 2012 şi 2013, compania RCS&RDS intenţionează să investească anual în 10 TV câte 3.500.000 de euro.

Potrivit proiectului, mare parte din cheltuielile televiziunii 10 TV vor fi acoperite "prin vânzările spaţiului de publicitate" şi din "producţia unor spoturi publicitare". Dacă în luna decembrie 2010 televiziunea 10 TV nu şi-a propus să vândă publicitate, încasările din publicitate ale acestui canal în anul 2011 sunt estimate la 2,5 milioane de euro.

Totodată, RCS&RDS estimează că postul 10 TV va avea un profit net de 127.100 de euro (în decembrie 2010) şi de circa 2,45 milioane de euro (în 2011).

Compania RCS&RDS a solicitat CNA o licenţă audiovizuală pentru televiziunea 10 TV, după ce, pe 16 noiembrie, Radu Moraru a declarat pentru MEDIAFAX că în câteva zile va părăsi postul B1, unde realizează emisiunea "Naşul", însă va rămâne acţionar la televiziunile B1 şi Vox News şi se va implica în proiectul televiziunii generaliste pe care compania RCS&RDS intenţionează să o lanseze. În ceea ce priveşte televiziunea generalistă pe care RCS&RDS intenţionează să o lanseze, Radu Moraru a spus: "Este un proiect pe care l-am preluat din mers, este foarte posibil să fie undeva şi anul ăsta. Vom încerca să-l lansăm cât de repede. Este şi o chestiune de prietenie, mă ştiu cu cei de acolo de 20 de ani, am fost şi parte a aceluiaşi proiect".

Pe de altă parte, presa a relatat faptul că RCS&RDS şi-a rezervat domeniul pentru site-ul televiziunii generaliste pe care intenţionează să o lanseze - zecetv.ro. Domeniul a fost înregistrat de Adrian Bucă, prin societatea Fire Breaking News SRL. Adrian Bucă este producătorul emisiunii "Naşul", realizată de Radu Moraru la B1.

Operatorul RCS&RDS este unul dintre cei mai mari jucători locali pe piaţa de telecomunicaţii şi este prezent pe mai multe pieţe din Europa Centrală şi de Est, cu servicii TV şi de telefonie şi date.

În prezent, RCS&RDS deţine şi televiziunea sportivă Digi Sport, canalul Digi TV Info (care difuzează, printre altele, informaţii despre ofertele şi serviciile companiei), televiziunile de filme Digi Film 1 şi Digi Film 2.

Totodată, RCS&RDS deţine 50% din acţiunile societăţii Music Channel SRL, care operează televiziunea muzicală Music Channel, dar şi televiziunea locală TL + (prin societatea Canal 7 SRL în care RCS&RDS este acţionar majoritar cu 51% din acţiuni).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici