Răzvan Corneţeanu a devenit acţionar la Hotnews.ro

Răzvan Corneţeanu, fostul director general al Adevărul Holding, a devenit acţionar la site-ul de ştiri Hotnews.ro, potrivit datelor publicate la Oficiul Registrul Comerţului.

3085 afișări
Imaginea articolului Răzvan Corneţeanu a devenit acţionar la Hotnews.ro

Răzvan Corneţeanu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Răzvan Corneţeanu deţine 9,0424% din acţiunile societăţii Media Bit Software SRL din Bucureşti, care operează site-ul de ştiri Hotnews.ro.

Corneţeanu a intrat în acţionariatul Hotnews.ro în data de 24 septembrie 2012.

Potrivit datelor de la Oficiul Registrul Comerţului, ceilalţi acţionari ai societăţii care deţine Hotnews.ro sunt: Diana Tereza Săliştean (4,5002%), Ionel Mărgărit Ţimbolschi Preoteasa (36,9828%), Manuela Ţimbolischi Preoteasa (31,483%) şi Andrei Woinaroski (17,9916%).

Ionel Mărgărit, cel care deţine pachetul majoritar de acţiuni la Hotnews.ro, este fondatorul site-ului de ştiri. În prezent, Mărgărit este şi publisher al Hotnews.ro, potrivit informaţiilor disponibile pe site.

Andrei Woinaroski este CEO al Hotnews.ro, iar Diana Săliştean este director executiv al Hotnews.ro, potrivit site-ului de ştiri.

Contactat duminică de MEDIAFAX, Răzvan Corneţeanu a precizat că este plecat din ţară şi că va fi remis un comunicat de presă despre modificarea acţionariatului Hotnews.ro.

Pe de altă parte, Ionel Mărgărit a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că Răzvan Corneţeanu a preluat acţiunile pe care le deţinea Cristian Sima în societatea Media Bit Software SRL.

"Este o mişcare normală. A ieşit Cristian Sima din acţionariat şi a intrat Răzvan Corneţeanu. Este o operaţiune între ei doi. Noi nu ne-am implicat. Suntem doar de acord şi bucuroşi că Răzvan Corneţeanu a venit alături de noi", a spus Ionel Mărgărit.

El a precizat că deocamdată Răzvan Corneţeanu este "co-patron" la Hotnews.ro şi nu a fost luată o decizie în legătură cu o eventuală implicare a acestuia în partea de management.

Într-un comunicat de presă remis duminică agenţiei MEDIAFAX de reprezentanţii Hotnews.ro, este confirmată oficial calitatea de asociat a lui Răzvan Corneţeanu la societatea Media Bit Software SRL.

În comunicat se spune că "Răzvan Corneţeanu a performat aproape 20 de ani în industria mass-media, dar este prima dată când se alătură în calitate de investitor într-o platformă de comunicare on-line".

"Am apreciat dintotdeauna modul în care HotNews.ro a ştiut să rămână una din puţinele voci care nu a uitat că jurnalismul de calitate se face investind în viitor, păstrând echilibrul chiar când ai o anumită opinie şi mai ales se face cu oameni de calitate. Şi prin această investiţie îmi reafirm ataşamentul pentru «jurnaliştii care n-au predat armele profesiei lor în mâna patronilor», această specie devenită rară în România şi despre care mai citeşti doar pe blogurile unora dintre ei", declară Răzvan Corneţeanu în comunicatul de presă.

Potrivit comunicatului, "Cristian Sima, PDG la SIBEX Sibiu, se retrage din acţionariatul Media Bit Software" şi va rămâne alături de Hotnews.ro "în calitate de prieten şi colaborator".

Răzvan Corneţeanu a fost director general al trustului Adevărul Holding din anul 2006 până în aprilie 2010. Atunci el a demisionat din Adevărul Holding şi şi-a avertizat colegii, într-o scrisoare, că nu ar trebui să aibă încredere în Dinu Patriciu, patronul Adevărul Holding, şi în noua conducere a grupului de media (asigurată de Peter Imre, n.r.), care, în ciuda "performanţelor" sale, l-a dat afară "ca pe un gunoi".

Înainte de a conduce Adevărul Holding, Răzvan Corneţeanu a fost director executiv newspapers Ringier România (2000- 2006).

În luna mai a acestui an, Răzvan Corneţeanu a candidat ca independent la primăria comunei Tărtăşeşti din judeţul Dâmboviţa, în care locuia în respectivul moment. Corneţeanu a pierdut însă alegerile, obţinând doar 63 de voturi, funcţia fiind câştigată de social-democratul Ion Rusu, cu 1.364 de voturi.

Hotnews.ro a fost lansat în aprilie 2000, sub numele Revistapresei.ro.

Potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice, în anul 2011, societatea Media Bit Software SRL a avut o cifră de afaceri netă de 3.466.528 de lei şi o pierdere netă de 156.856.

Obiectul de activitate al Media Bit Software SRL este "activităţi de editare a ziarelor", iar anul trecut numărul mediu de salariaţi ai societăţii a fost de 26, potrivit informaţilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici