Răzvan Mazilu pune în scenă primul show de cabaret noir din Bucureşti, "Mon Cabaret Noir"

Răzvan Mazilu va pune în scenă, pe 30 septembrie, în sala Teatrelli din incinta Centrului de Creaţie, Artă şi Tradiţie - Creart, primul show de cabaret noir din Bucureşti, intitulat "Mon Cabaret Noir", pentru care semnează regia, coregrafia şi costumele şi în care interpretează şi un rol.

1252 afișări
Imaginea articolului Răzvan Mazilu pune în scenă primul show de cabaret noir din Bucureşti, "Mon Cabaret Noir"

Răzvan Mazilu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Show-ul "Mon Cabaret Noir" va recrea atmosfera Berlinului interbelic prin intermediul poveştii personajului principal, artista Anita Berber, dansatoare de cabaret, actriţă, scriitoare, personalitate avangardistă a epocii, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Anita Berber (1899 - 1928) îşi trăieşte liberă viaţa şi arta, fără încorsetări şi teama de a fi judecată de societate şi uimeşte prin curaj, idei novatoare şi nonconformism. Adeptă a curentului flapper, provocatoare, hedonistă lipsită de prejudecăţi, Anita Berber face din propria ei viaţă un destin special, o operă de artă condimentată cu relaţii amoroase neconvenţionale, fiind, în acelaşi timp, o sursă de inspiraţie pentru actriţele populare ale vremii precum Marlene Dietrich şi Greta Garbo.

Alături de Răzvan Mazilu, care îşi va interpreta rolul exclusiv prin dans, vor juca, dansa şi cânta live tinerele actriţe Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrică şi Ana Bianca Popescu.

Răzvan Mazilu, regizor şi coregraf al spectacolului, semnează şi costumele extravagante de cabaret, mixând moda anilor 1920 cu arta şi accentele contemporane.

"Spectacolul este diferit de tot ceea ce am realizat până acum pe scenele teatrelor din Bucureşti. Accesez cabaretul burlesc, un gen pus în scenă în premieră în Bucureşti. Povestea e inspirată de Berlinul anilor '20, The Golden Twenties, şi prezintă modul de viaţă liber al oamenilor de atunci, o perioadă în care se trăia din plin, se gândea liber şi se iubea intens. Cabaretul era o artă în plină evoluţie. Eu cred că, într-o viaţă anterioară, am trăit în perioada interbelică. Mă interesează să ştiu cum ne regăsim noi, cei de azi, în cabaret. Cred că în râs stă secretul, cred că trebuie să râdem din inimă, aşa cum se face la cabaret, de propriile noastre probleme, defecte şi moravuri. Spectacolul este şi ca o evadare din cotidian, într-o lume care ştia să viseze frumos, cu ochii larg deschişi", declară Răzvan Mazilu.

În "Mon Cabaret Noir" se va cânta live muzica din repertoriul lui Edith Piaf, Jaques Brel, Marlene Dietrich, dar şi din cabaretul noir contemporan.

Decorurile spectaculoase recreează atmosfera de budoir din anii interbelici, având accente "dark", dar şi "glitter" şi sunt realizate de tinerii artişti plastici Romana Ţopescu şi Dragoş Trăistaru.

"Mon Cabaret Noir" reprezintă un nou proiect în sfera musicalului semnat de Răzvan Mazilu. Artistul a mai pus în scenă, anul trecut, musicalul "Cabaret", la Teatrul German de Stat din Timişoara, şi "West Side Story", la Teatrul Odeon, la Festivalul Naţional de Teatru.

Răzvan Mazilu va aprofunda în perioada următoare stilul musical, atât de cerut peste hotare, urmând să pună în scenă spectacole de acest tip pentru publicul din România.

Biletele pentru "Mon Cabaret Noir" au preţul de 41,58 lei şi se pot procura de la casa de bilete a Creart şi din reţeaua de bilete Eventim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici