RCS&RDS a cerut CNA aprobarea să scoată canalele Discovery şi de pe reţelele sale de cablu

RCS&RDS a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) aprobarea să scoată canalele Discovery şi de pe reţelele sale de cablu, analogic şi digital, după ce, pe 23 noiembrie, compania de telecomunicaţii a scos Discovery Channel şi de pe reţeaua sa de satelit Digi.

779 afișări
Imaginea articolului RCS&RDS a cerut CNA aprobarea să scoată canalele Discovery şi de pe reţelele sale de cablu

RCS&RDS a cerut CNA aprobarea să scoată canalele Discovery şi de pe reţelele sale de cablu

Reprezentanţii CNA au declarat joi, pentru MEDIAFAX, că RCS&RDS invocă în adresa depusă la Consiliu, prin care solicită scoaterea canalelor Discovery de pe reţelele sale de cablu (care au peste două milioane de abonaţi, n.r.), expirarea contractului pe care operatorul de cablu îl are cu compania Discovery. Acordul de retransmisie între Discovery şi RCS expiră pe 30 noiembrie.

Totodată, RCS&RDS a solicitat CNA aprobarea pentru introducerea în grilele sale a două canale BBC - BBC Entertainment şi BBC Knowledge, unul de la data de 1 decembrie 2012, iar altul de la data de 1 ianuarie 2013.

CNA nu a luat în discuţie solicitările RCS&RDS şi prima şedinţă publică în care ar putea să analizeze adresa companiei de telecomunicaţii ar urma să aibă loc marţea viitoare.

RCS&RDS a scos, vinerea trecută, de pe platforma sa de satelit Digi (care are aproximativ un milion de abonaţi, n.r.), televiziunea Discovery Channel, fără a-şi anunţa telespectatorii, unii dintre aceştia solicitând pe pagina de Facebook a companiei reintroducerea postului în grilele operatorului.

Oficialii Discovery Networks au confirmat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Discovery Channel a fost scos vineri dimineaţă de pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS, precizând că RCS a respins toate ofertele comerciale ale Discovery, astfel încât nu s-a putut ajunge la un nou acord.

Oficialii Discovery Networks au mai spus, vineri, că nu a cerut, în niciun moment al negocierilor cu RCS&RDS, creşterea tarifelor pentru distribuţia canalelor Discovery.

Decizia RCS&RDS a venit după ce şi Digi, operatorul de cablu din Ungaria deţinut de compania de telecomunicaţii românească RCS&RDS, a scos, pe 20 noiembrie, din ofertele de cablu analog şi digital televiziunea Discovery Channel.

"ACUM LIVE VIDEO pe www.prosport.ro: Gala ProSport! Am strâns tot ce are mai bun sportul românesc într-un singur loc"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici