Regizorul Lucian Pintilie va fi prezent la deschiderea TIFF Târgu Mureş cu o proiecţie specială

Regizorul Lucian Pintilie va fi prezent, vineri, cu o proiecţie specială a peliculei "După-amiaza unui torţionar", în deschiderea Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Târgu Mureş, care se desfăşoară la sfârşitul acestei săptămâni.

163 afișări
Imaginea articolului Regizorul Lucian Pintilie va fi prezent la deschiderea TIFF Târgu Mureş cu o proiecţie specială

Regizorul Lucian Pintilie va fi prezent la deschiderea TIFF Târgu Mureş cu o proiecţie specială (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

Potrivit programului dat publicităţii de organizatorii TIFF Târgu Mureş, de vineri până duminică vor avea loc proiecţii de film la Palatul Culturii, Teatrul Naţional, o terasă şi un local, la unele dintre evenimente urmând să participe nume importante ale cinematografiei româneşti - regizorii Lucian Pintilie, Stere Gulea şi Silviu Purcărete, Horaţiu Mălăele şi actorii Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă.

Evenimentele debutează vineri seară, la Palatul Culturii, cu filmele "Balkan Melody", în regia lui Stefan Schwietert, şi "După-amiaza unui torţionar", de Lucian Pintilie - care va prilejui publicului o întâlnire cu regizorul şi lansarea unui DVD cofret al acestuia.

La Teatrul Naţional sunt programate un concert Eugenia şi o proiecţie specială a filmului "Funeralii fericite", în prezenţa regizorului Horaţiu Mălăele.

La terasa Cocoşul de Aur va rula "Sound City", în regia lui Dave Grohl, urmat de un Festival Party, în timp ce la un local vor fi proiectate scurtmetraje româneşti din competiţia TIFF 2013.

Sâmbătă, programul începe la ora 15.00, cu o proiecţie specială cu filmele româneşti premiate la Zilele Filmului Românesc din cadrul TIFF 2013 - "O umbră de nor" (regia Radu Jude) şi "Aici... adică acolo" (regia Laura Căpăţînă Juller), iar de la ora 17.00 va rula "Patria, sexul şi alte inconveniente" (regia Kincses Reka). Evenimentul serii îl constituie, de la ora 19.00, o proiecţie specială a peliculei "Undeva la Palilula", în regia lui Silviu Purcarete, urmată de lansarea unui DVD cu acelaşi nume. Silviu Purcărete urmează să fie, de asemenea, prezent la eveniment.

În aceeaşi seară, la Teatrul Naţional sunt programate un concert Fanfara Ciocârlia şi filmul "Povestea unei caravane de ţigani" (regia Jasmine Dellal), la terasă va rula filmul "Hasta la vista" (regia Geoffrey Enthoven), urmat de un Festival Party, iar la localul J’ai Bistrot vor fi proiectate filme de la TIFF 2012, Best Of Anim'est .

Duminică, la Palatul Culturii urmează să fie proiectate "Blancanieves" (regia Pablo Berger) şi "Aglaja sau De ce fierbe copilul în mămăligă" (regia Krisztina Deak).

Ultima zi a evenimentului va prilejui două proiecţii speciale - "Sunt o babă comunistă" (regia Stere Gulea), în prezenţa regizorului, şi "Love Building" (regia Iulia Rugină), în prezenţa actorilor Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă.

Totodată, la Cocoşul de Aur urmează să fie prezentat filmul "Searching for Sugar Man" (regia Malik Bendjelloul), recompensat cu un premiu Oscar în acest an pentru cel mai bun documentar, urmat de un concert Grimus şi un "closing party" cu Şuie Paparude, în timp ce la J'ai Bistrot vor fi proiectate scurtmetraje din competiţia Full Moon 2013.

Organizatorii TIFF Târgu Mureş au anunţat că, în caz de vreme nefavorabilă, evenimentele de la Cocoşul de Aur se vor muta la Palatul Culturii.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) are, în acest an, o ediţie şi la Târgu Mureş, cu ocazia centenarului Palatului Culturii.

Evenimentul intitulat "100 de ani de la construirea Palatului Culturii" reuneşte, începând din septembrie până la sfârşitul lui noiembrie, manifestări culturale pentru toate gusturile, în cinstea celor care au construit acest edificiu, în program regăsindu-se un concert al legendarei formaţii rock Uriah Heep, pe 8 septembrie, şi o conferinţă a cunoscutului scriitor Pascal Bruckner, pe 18 septembrie.

Palatul Culturii din Târgu Mureş, construit la începutul secolului trecut, este un edificiu reprezentativ pentru oraş, fiind declarat monument istoric.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici