Republica Moldova invită România să participe împreună la Eurovision - FOTO

Postul public de televiziune din Republica Moldova a trimis o scrisoare de susţinere pentru TVR şi pentru Ovidiu Anton, câştigătorul etapei naţionale „Eurovision România 2016”, în contextul în care România a fost descalificată din concursul care va avea loc la Stockholm, pe fondul datoriilor Televiziunii Române.

1255 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova invită România să participe împreună la Eurovision - FOTO

Republica Moldova invită România să participe împreună la Eurovision - FOTO

Potrivit Info Prut, o scrisoare de intenţie a fost trimisă de către postul public de televiziune Moldova 1 către TVR în semn de solidaritate cu excluderea României din compeţiţia internaţională Eurovision 2016. 

,,Suntem solidari cu întreaga echipă TVR şi ne exprimăm părerea de rău pentru faptul că echipele noastre nu vor fi în aceeaşi sală, pentru a se susţine reciproc, având în vedere spaţiul cultural şi valoric comun”, se arată în mesajul de solidaritate.

Moldova 1 lansează şi o propunere de colaborare între reprezentanţii României şi Republicii Moldova la Eurovision. „Îl invităm pe Ovidiu Anton să evolueze pe scena Eurovision alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac. Suntem convinşi că cei doi pot face un duet de excepţie cu piesa Falling Stars, în semifinala 1, din 10 mai. Evident că schimbările în conceptul de show, la o etapă atât de înaintată, presupun şi agrearea unor modificări cu organizatorul concursului. Sperăm că, prin eforturi comune, vom depăşi momentele de criză”, îşi exprimă speranţa postul public de televiziune de peste Prut.

Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă dintre membrii EBU (European Broadcasting Union) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007. Una dintre consecinţe a fost eliminarea din competiţia muzicală Eurovision."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici