Robert Turcescu va fi editorialist la săptămânalul Academia Caţavencu

Robert Turcescu va fi editorialist la săptămânalul Academia Caţavencu, primul său editorial urmând să apară în ediţia de săptămâna viitoare a publicaţiei, după cum a declarat pentru MEDIAFAX jurnalistul.

573 afișări
Imaginea articolului Robert Turcescu va fi editorialist la săptămânalul Academia Caţavencu

Robert Turcescu (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

"Este un proiect la care ţin mult. Sper eu, în următoarea perioadă, Academia Caţavencu să aibă în echipă şi alte surprize în privinţa oamenilor. Cred că vor fi surprize foarte plăcute", a spus Robert Turcescu.

Întrebat dacă o să ocupe şi o altă funcţie la Academia Caţavencu - o publicaţie aflată în portofoliul companiei Medien Holding, care deţine şi cotidianul România Liberă -, Robert Turcescu a precizat: "În acest moment vorbesc din postura de editorialist al Academia Caţavencu".

Robert Turcescu a confirmat pentru MEDIAFAX că va fi editorialist la Academia Caţavencu, în contextul în care pe site-ul publicaţiei cititorii au fost îndemnaţi să ghicească noul editorialist al revistei.

"Un editorialist surpriză va scrie pentru Academia Caţavencu. Cronicarul va spune 100% adevăruri dureroase şi va turna în paginile gazetei verbe acide. Pentru că omul are bile!", a fost indiciul dat cititorilor Academia Caţavencu.

Pe de altă parte, Robert Turcescu continuă colaborarea sa cu postul de televiziune B1 TV, unde realizează emisiunea "Sub semnul întrebării", un talk show cu public, difuzat în direct, de luni până joi. Emisiunea "Sub semnul întrebării" a intrat în grila B1 TV în 29 august, fiind difuzată inţial în intervalul 19.30 - 21.00. Începând însă din 10 octombrie, emisiunea lui Robert Turcescu va avea o durată de două ore, fiind difuzată, în direct, de la 20.00, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de postul B1 TV. În timp ce emisiunea lui Robert Turcescu o să crească în durată, emisiunea "Ultimul cuvânt" cu Ion Cristoiu, transmisă din 10 octombrie la B1 TV, de la ora 22.00, tot de luni până joi, în direct, va dura o oră (faţă de 21.00 - 23.00). Pe de altă parte, Ion Cristoiu mai realizează la postul B1 TV emisiunea săptămânală "La taifas cu Ion Cristoiu", difuzată în direct în fiecare duminică, între orele 21.00 - 23.00.

Medien Holding a anunţat în iunie, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a achiziţionat titlul Academia Caţavencu, precizând că va asigura "suportul financiar şi logistic necesar sporirii calităţii revistei, asigurându-i totala independenţă editorială". Primul număr al publicaţiei Academia Caţavencu în noua formulă şi cu o echipă nouă, condusă de Denis Dinulescu, a apărut în 29 iunie.

Anunţul Medien Holding a venit după ce Claudiu Pădurean, jurnalist la România Liberă, şi-a adjudecat marca "Academia Caţavencu", pentru 882.659 de euro cu TVA inclus, la licitaţia publică cu strigare organizată pe 14 iunie de lichidatorul judiciar General Group Expert SRL al societăţii Caţavencu SA. Presa a scris despre Claudiu Pădurean că ar fi susţinut, de fapt, de Dan Adamescu, cel care controlează împreună cu familia sa ziarul România Liberă, la care jurnalistul este angajat. Pădurean a devenit proprietarul mărcii după ce a livrat, pe 20 iunie suma licitată, iar în 21 iunie a fost încheiat procesul verbal de preluare a mărcii. Pe de altă parte, pe 25 iunie, Claudiu Pădurean a declarat însă pentru MEDIAFAX că nu mai are nicio legătură cu proiectul "Academia Caţavencu".

Tribunalul Bucureşti a admis în luna mai propunerea administratorului judiciar General Group Expert SRL privind intrarea în faliment în procedura generală a debitoarei SC Caţavencu SA, editorul Academia Caţavencu, potrivit deciziei publicate pe site-ul oficial al instanţei. Ulterior, pe 26 mai, marca "Academia Caţavencu" a fost scoasă la licitaţie, fiind adjudecată pentru suma de 1.617.000 de euro, cu TVA, de către Doru Buşcu, fostul director editorial al publicaţiei, care nu a reuşit însă să strângă banii pentru a deveni proprietarul mărcii. Astfel, licitaţia a fost reluată în 14 iunie, când jurnalistul Claudiu Pădurean şi-a adjudecat marca "Academia Caţavencu".

Ulterior, fosta echipă a publicaţiei Academia Caţavencu, în frunte cu Doru Buşcu, s-a alăturat grupului de presă Adevărul Holding şi a lansat în 29 iunie săptămânalul de satiră Caţavencii.

În afară de Academia Caţavencu, portofoliul grupului de presă Medien Holding, controlat de familia Adamescu, include cotidianul România Liberă, site-ul www.romanialibera.ro, Hiparion Publishers (revistele Hiparion - Căminul, Casa Mea, Domus şi Planul Casei Mele, revista de B2B Unelte şi echipamente, site-ul www.casamea.ro şi emisiunea tv "Căminul de 5 stele"), tipografia United Print, Corporate Media Publishing, agenţia de comunicare, branding şi corporate media, MH Events şi MH Conferences.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici